Skocz do zawartości

316i M40 Limuzyna - zestaw naprawczy zawieszenia przód.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w wyszukiwarce nie znalazłem podobnego tematu.

Szukam zestawu naprawczego dla przedniego zawieszenia do mojego BMW, chciałbym zaczerpnąć opinii forumowiczów -użytkowników jaki zestaw, producent jest najlepszy?

Czy opłaci się kupić zestaw naprawczy czy raczej osobno wszystkie elementy (dwa sworznie krótkie, dwa długie sworznie, tuleje wahacza, dwie końcówki drążków)?

Czekam na oponie i pozdrawiam.

Opublikowano

witam,

najlepiej by było w zestawie myślę, bo taniej będzie. co do producentów to załatw jakiejś znanej firmy; LEMFORDER, MEYLE...

na allegro jest tego pełno... coś znajdziesz dobrego napewno

no chyba, że jakiś poliuretan...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Osobiście i z własnego doświadczenia, sworzńie i końcówki RTS (3 lata gwarancji), gumy lemforder lub febi (w obu jes BOGE spakowane), ale tuleje jeszcze bym polecał TEDGUM. Są zalane po całym obwodzie.
Opublikowano

OK, części raczej będę kupował w InterCars bo tam mam dobre warunki handlowe jako hurtownik.

Na Allegro nie znalazłem kompletnych zestawów naprawczych producentów których wymieniliście.

Dziękuję za opinie i pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak tak kup tam 4maca lub przepłacaj za lemfordera lub febiego. Najdroższa hurtowania, nawet jak masz jakieś rabaty....
Opublikowano

Ceny jako hurtownik mam podobne do cen z aukcji. Jeżeli mam doliczyć przesyłkę to wychodzi nawet drożej - mam katalog on line więc ceny porównałem, plus do tego intercars mam na miejscu i ewentualne zwroty są bezproblemowe.

Ewentualnie możesz mi polecić zaufany sklep - sprzedawce który ma dobre ceny i obsługę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trochę już handluję i wiem że IC cen hurtowych nie ma dobrych. Jest bardzo mało pozycji na których IC jest w stanie konkurować z reszta hurtowych konkurentów. No ale nie ważne. Ja od nich nie kupuję, bo są drodzy i bardzo zagmatwane zasady współpracy. Jak jużcoś raz podpisze to przepadłeś...
Opublikowano
Powiem Ci, że to moja firma która ma w swojej flocie blisko 450 pojazdów współpracuje z IC, mamy tam na prawdę dobre ceny - nie wiem jak z Twoimi warunkami, ewentualnie mam też współpracę z Auto Partner, Bro-Car i P'mix tam też porównam ceny, dzięki za uwagę o IC - będę ich teraz bardziej prześwietlał jeżeli chodzi o ceny, a konkurencję.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No jak bys chcial znac ceny jakies czesci to pisz na pw, sprawdze u siebie. :D