Skocz do zawartości

320d 150km... brak mocy... dde...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam nowy problemik z tym niezawodnym compactem... Niby lata wszystko fajnie(zapie***).... ale jak sie nagrzeje to zdarza sie (nie zawsze) ze zapali sie kontrolka dde... i nie ma malec mocy.... nie raz sie nie zapala... i tez nie ma mocy... ale tylko po dłuższym katowaniu... ja osobiscie podejrzewam przepływke... tylko to dde nie daje mi spokoju... co jest grane... moze mial ktos podobny problem ... dzieki z gory za pomoc... 320td 150km 2003r...
Opublikowano
Pod kompa podłącz...może podciśnienie któreś,może przepłwka,może turbo,może pompa...przyczyn spadków mocy może być pełno.
...Ciśnij jeśli masz pasję nie stawaj,wsiądź odpal fure w gaz napier...szyby w dół,ryk silnika niech cię niesie:)
Opublikowano

Jak zapala ci się DDE to znaczy ze masz problem z ciśnieniem doładowania, albo przeładowuje, albo nie doładowuje. Trzeb podłączyć pod kompa i sprawdzić.

A czy jak zapali ci się błąd to jak wyłączysz silnik i włączysz ponownie to wraca moc ?

Opublikowano
jak dostanie troche dopiero problem sie pojawia... i nieraz jak sie dde zapali to poziniej nie chce zapalic(jak ostygnie odpala)... nie mam dostepu do kompa a wlasciciel nie zgodzi sie na aso... minimum 120 euro...
Opublikowano
Jak nie chce odpalić to gruba sprawa, może pompa wysokiego ciśnienia a może sam regulator lub czujniki na szynie CR. Bez komputera to kot w worku. Pompa od CR to parę tysięcy PLN wiec może być mina.
Opublikowano
ale jak wyżej napisałem autko ostygnie pali... albo jak bedziesz ją meczył to za ktoryms razem tez zapali... a tak jak jej nie katuje to caly czas wszystko dobrze... tak mysle jeszcze sobie bo on założył nowe wtryski i nie wiem czy o tym samym numerze... (używki) jego zagineły jak wysyłał do regeneracji, nawet numeru nie znal i kupil w ciemno:p czy to nie moze miec jakiegos wplywu... na zapalające sie dde...