Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Może mi ktoś pomóc z dezaktywować RDC w DISie? Próbowałem w INPIE robiąc to według takiego schematu:

Wybrać F6 --> zmienić F2 na deactivate --> ustawić F4 na switch off --> F8 do ECU. Po wybraniu statusu pisze że nadal system jest aktywny :(

Po tej zmianie dalej po przejechaniu ok. 10km zaswieca się żółta kontrolka RDC.

Opublikowano
Witam,

Może mi ktoś pomóc z dezaktywować RDC w DISie? Próbowałem w INPIE robiąc to według takiego schematu:

Wybrać F6 --> zmienić F2 na deactivate --> ustawić F4 na switch off --> F8 do ECU. Po wybraniu statusu pisze że nadal system jest aktywny :(

Po tej zmianie dalej po przejechaniu ok. 10km zaswieca się żółta kontrolka RDC.

A po co to deaktywować... Podjedz na stację dopompuj koła... naciśnij przycisk przytrzymaj kilka sekund i tyle... a jak znów wyskoczy to sprawdź ciśnienie w oponach bo może powietrze Ci schodzi... jakoś ten system rzadko kiedy zawodzi, więc nie wiedzę sensu pozbawiania samochodu tej funkcji... chyba że auto było po unfal'u i założyłeś piastę od innego modelu, albo tanią podróbę... albo auto jest krzywe... jeśli ABS działa normalnie to i RDC działa!