Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie znalazłem a moze za słabo szukałem ;) zwierzen na temat sredniego spalania 330d,330xd,320d...krótko mowiac ile pali disel w BMW :) Ja posiadam 330xd i na trasie przy predkosci podróżnej 180-230 km/h srednie spalanie wskazane przez komputer wyniosło 8,6l/100km w miescie przy jezdzie w korkach 12,6l/100km :) czy komus udało sie mniej spalic w miescie ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

U mnie średnie z baku w automacie nie przekroczyło 11,2 litra. 12tki w mieście jeszcze nie ujrzałem ale ja nie jeżdżę na co dzień w korkach :twisted2: Wiem jedno- pojemność silnika robi swoje- wyników typu 5,5ltr/100 przy 110-120 nie uzyskasz. No chyba że przesiądziesz się na 320d :worried:

EDIT: na próbie sportowej na Bemowie po kilku przejazdach kompuer pokazywał średnie spalanie ok. 28 litrów- tylko że tam nie korzystałem z wyższego biegu niż 3ki :twisted2:

Edytowane przez Nurek

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Ja mam 330d , kupiłem jakiś miesięc temu i od tego czasu zrobiłem jakieś 1600 km z czego około 300 po tzw. trasie. Komputer pokazuje 8,3 l/100 km. Miasto spore bo Warszawa :D skąd śradnia prędkość 29,8 km/h.