Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

kupiłem jakieś 3 miesiące bmw e46 z 2003r z radiem i nawigacją 16:9 wszystko było by fajnie tylko od kupna już nie działał tylni lewy głośnik dodam ze głośnik jest w 100% sprawny bo podpinałem pod prawy i działał a na dodatek teraz padł przedni lewy głośnik dlaczego tak sie dzieje jaka może być tego przyczyna ktoś poradzi co zrobić z tym fantem???/

Opublikowano
dodam jeszcze ze jak ustawiłem w radiu tylko i wyłącznie na ten tylni lewy na cały głos to jedynie ledwo co go słychać tak samo jest jak ominołem orginalne okablowanie i podłączyłem głośnik bezpośrednio do wzmacniacza i to samo się powtórzyło. jakieś rady ?
Opublikowano

i mam jeszcze takie pytanie czy można było by podpiąć się do tego dobrego prawego tylniego głośnika lewy żeby na 1 wejściu grały 2 głośniki czy może coś się stać

czekam na rady...

Opublikowano
mi na moj najwiekszy problem z ktorym sie borykam i o ktorym wielokrotnie pisalem tez nikt nie odpowiedzial ze znawcow i mistrzow dywagacji i abstrahowania, tak tu jest niestety
Opublikowano
a co do glosnikow , nie wiem skad tam jestes, ale u mnie w miescie za pare groszy w niekoniecznie super firmie car audio prolblem tobie zdiagnozuja i pewnie powiedza co i jak, jak ja nie daje rady to tak robie, ty sie lamiesz a dla nich jasna sprawa, mysle ze sprobowac warto
Opublikowano
Kolego padła ci końcówka mocy we wzmacniaczu, najpierw lewy tył potem lewy przód. Jak podepniesz dwa głośniki pod jedno wejście to raz ze będziesz miał mono a dwa ze zmienisz rezystancję i tez możesz upalić wyjście. Jedyna rada to wyciągnąć moduł radiowy ( ten w bagażniku) i dać do szpeca co ci go posprawdza i wymieni odpowiedni tranzystory. Możesz też dać do gości od naprawy RTV może się podejmą.
Opublikowano
a jeszcze jedno chce sie upewnic czyli mam wyjąć to skrzynkie gdzie dochodzą wszystkie kable od radia i głośników bo jest jeszcze inna tam podobna i dochodzi tam tylko 1 kabel