Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałem się dowiedzieć czy taka czarna zaślepka która jest w m40 pod kablem na silniczku krokowym, pod którą kryją się dwa przewody które nie są zwarte, jest tylko zaślepką czy też zworką. Pytam ponieważ miałem problem z obrotami (Bunia trzymała mi 3000 na wolnych obrotach) i majstrując przy krokowcu chciałem zobaczyć co tam jest pod tą zaślepką. Zdejmując ją niestety wypadła mi z palców i zaginęła w czeluściach silnika. Co lepsze po tym jak zagubiłem wspomniały element obroty wróciły do normy, więc zacząłem się zastanawiać czy to po prostu nie była zworka, którą zdejmując otworzyłem obwód na silniczku zwyczajnie go odpinając co spowodowało że obroty się uspokoiły. Nie chcę próbować zwierać tych kabelków ponieważ nie chcę Buni zrobić krzywdy, a jestem ciekaw czy gdy zagubiona zaślepka wróci na miejsce obroty nadal będą za wysokie.

Chciałem się również dowiedzieć czy istnieje możliwość zakupu tak małego elementu.

Proszę o odpowiedź!

Pozdrawiam!

~~BMW na zawsze~~

Opublikowano

Też miałem różne perypetie z silnikiem krokowym, ale jakiś tam zworek nie widziałem. Skoro chodzi już dobrze, to może naprawiłeś problem ad hoc. Czasami się to zdarza ;) Z resztą touringi to autka z duszą. :twisted:

Pozdrawiam!