Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam takie pytanie związane z systemem ASC. Mianowice system działa prawidłowo można go wyłączyć i włączyć bez problemów z przycisku ale nie zapala się kontrolka na zegarach ! gdzie mam szukać przyczyny ? lub może ktoś ma schemat tego ?
Opublikowano

faktycznie pod czas testu się nie zapala a wiem że jest tam dioda bo wszystkie żarówki wymieniałem na nowe ale jak będę miał chwilę to wymontuje licznik i sprawdzę tą diodę miernikiem czy ona jest dobra

Dziękuje za podpowiedz

Opublikowano

Zwracam honor moja pomyłka faktycznie jest tam żaróweczka! i teraz mam kilka pytań bo z tego co zauważyłem to do licznika prawdo podobnie nie dochodzi przewód z sygnałem na tą kontrolkę :

1 czy na tą żaróweczkę idzie bezpośrednio przewód jak tak to skąd ?

2 czy w E32 zapala się wam ta kontrolka podczas testu zegarów?

3 czy w E32 z 1990r AST+T zapala się wam ta kontrolka jak wyłączycie ten system ?

4 czy w liczniku jej podłączenie jest wyprowadzone bezpośrednio do kostki ?

POMOCY KOLEDZY !!!

Opublikowano
Hej, ściągnij sobie electric troubleshooting do Twojego rocznika z siecii i tam masz wszystko czarne na białym. Akurat nie mam do Twojego rocznika, bo mój jest starszy i nie ma tam kontroli antyposlizgowej. Polecam tą lekturę, ponieważ już kilka razy uratowała mi skórę :)
pozdrawiam Bartek