Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem zainteresowany bmw e36 coupe z motorem 1,8 Is M44(po 1995 roku ).

Chciałbym zasięgnąć Waszej opinii na temat tego rodzaju silnika. Interesuje mnie jego awaryjnośc(o ile istnieje :wink: ). Zwracam się zwłaszcza do posiadaczy modelu z takim silnikiem, jakie są wasze opinie o silniku 1,8 is?

Czy spalanie pomiędzy silnikiem 1,8 is a 323 2.5 170 Km jest znaczne? Dodam że nie interesują mnie osiągi ale tez auto nie może być mułem :P .Sam posiadam 1.6 M40 i jest to ciut za słabe auto no i pali jak niektórzy mówią jak 2.0 a mi wychodzi średnio 8 l w cyklu mieszanym.

Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

PS. w przypadku pomylenia przeze mnie działu proszę o przeniesienie do właściwego . B M W górą :8)

Opublikowano
jeżeli chodzi o osiągi to 1.8is ma porównywalne z 2.0 co jedyne co przemawia za silnikiem 2.0 to jego dźwięk, ja bym ci odradził model 323 jak coś to 325 lub 328, mam akurat 1.8is na sprzedaż tylko że te silniki wychodziły tylko w coupe ale można je było znaleźć w niektórych sedanach ale to były jakieś specjalne wersje na zamówienie. jeżeli chodzi o awaryjność to najważniejsza jest prawidłowa diagnoza bo jest tam sporo czujników które są ze sobą powiązane. jak coś to pisz na priv
Opublikowano
Mam całe gniazdo czujników w moim 1,6 , podejrzewam że w IS będzie ich więcej .A dlaczego odradzasz mi model 323? podobno jest dość ekonomiczny i ma dobre osiągi. Interesuje mnie tylko coupe w półskórze :)
Opublikowano
dzisaij sie dowiedziałem że jak dla mnie jako współwłaściciela auta Oc przy silniku 2.5 będzie wynosiło 750 zł . Zostanę chyba przy Is ie