Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od niedawna jestem posiadaczem e39, w którym jest zamontowane dodatkowe zabezpieczenie przed uruchomieniem samochodu. Działa to tak, że po wejściu do samochodu muszę dotknąć w odpowiednich miejscach i mam ok. 30 s na odpalenie samochodu bez tego nie da się go odpalić. Działało to jak należy aż któregoś dnia zauważyłem, że dioda od tego pali się cały czas a nie miga (przed odblokowaniem migała a po gasła) i samochód można odpalać bez dotykania w odpowiednich miejscach. Poprzedni właściciel kupił już z tym i nigdy nie miał problemu, nie wie co to mogło się stać. Pytanie czy coś się popsuło czy może jak to odblokowywałem to zrobiłem coś co wprowadziło to zabezpieczenie w stan serwisowy jeśli tak to czy jest możliwość sprwdzenia co zrobić aby to działało.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Widzę nikt się nie spotkał z czymś takim ale sam doszedłem do tego co się stało. Dla wyjaśnienia i ewentualnego wykorzystania w przyszłości podaję o co chodziło. Wyłączając zabezpieczenie za którymś razem za długo przytrzymałem palce w miejscu do tego przeznaczonym i wprowadziłem zabezpieczenie w stan serwisowy (taki aby oddając do naprawy samochód nie trzebabylo zdradzać miejsca i sposobu odbezpieczania go) powrót do stanu działania odbywa sie tak samo przytrzymując dłużej (kilka sekund aż zacznie migać dioda). To tyle może komuś kiedyś się przyda.

Pozdrawiam