Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam.mam bmw 7 e65 4,0 diesel w momencie gdy gwałtownie dodam gazu np przy 120 na godzinę zostaje za mną smuga czarnego dymu.proszę może ktoś zna temat.dzięki Edytowane przez banann
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czesc,

Juz spiesze z pomoca.

1. Otwierasz kluczyk , zapewne masz klejone wiec cienkim nozykiem rozcinasz zdecydowanym ruchem obie polowki na linii klejenia. Bez obaw - nic tam nie popsujesz , kluczyki maja taka konstrukcje , ze nic nie wystaje w srodku i nic tam nie popsujesz. Rob to w rekawiczkach grubszych bo latwo rozciac palce.

2. Wyciagasz plytke i tam gdzie sa przyciski jedna strona lutu bedzie widocznie rozerwana, brak styku w wyniku upadku kluczyka to norma w bmw

3. Zabierasz zestaw do zegarmistrza lub elektronika zeby to zlutowal, 10zl i gotowe, sam nie lutuj, normalna lutownicw jest za duza i mozesz popalic.

4. Gotowe :)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Właśnie mam podobny problem z pilotem , byłem nawet w punkcie gdzie dorabiają klucze i wymieniają baterie ale fachowiec po kilku próbach różnymi narzędziami , stwierdził że ktoś skleił i on nic nie poradzi ! Oczywiście chciał wymienić baterię ! :roll:
Opublikowano
Mam ten sam problem z jednym kluczem od mojej 5 to znaczy otwiera auto ale nie zamyka. Rozumiem że mogę sam go rozciąć i później skleić, byłem w jednym punkcie to gościu powieszał że zajmie mu to jakieś 6 lub 7 godzin i nie gwarantuje że zadziała
Opublikowano
Kurcze , mój pilot tak się wystraszył tego magica , że sam się naprawił i już działa :lol: