Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni koledzy czy ktoś z was używał led markery w swoim x-sie. Mam xenony i chciałbm jeździć na ringach i używać ich jako światła dzienne. Nie mogę znaleźć fachmena, który przy ksenonach ustawi mi światła dzienne. Wiem że to trochę nielegalne jeżdzić na wlączonych światłach postojowych. Wiem że te led markery dają większą dawkę w zależności od wyboru białego lub niebieskiego swiatła. Co wy na to rozwiązanie, bo szkoda mi xsenonów.

PS. Wczoraj miałem przypadek gdy po zamknięciu auta co jakiś czas uruchamiał mi się alarm......złapałem jaką 1 muszkę myślałem że to ona powoduje włącznie alarmu ale nadal jest to samo......moze ktoś z was miał taki problem.

Opublikowano

Podłączam się do pytania

Też chce kupić takie markery do X3

Gdzieś widziałem taki temat na forum kiedyś ale jak potrzebny to nie mogę znależć

Opublikowano

Znalazłem sporo stron na temat ringów :duh: CCFL i Markerów ale nigdzie nie widze zdjęć gdzie można porównać moc.

Wszyscy piszą że ccfl są mocniejsze ale troszkę szkoda mi ori ringi wywalać i otwierać lampy

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam właśnie dziś przyszły mi led markery. Po obiadku idę je montować i napiszę jaki jest rezultat. Kupiłem te 5W. :D
Opublikowano
Witam właśnie dziś przyszły mi led markery. Po obiadku idę je montować i napiszę jaki jest rezultat. Kupiłem te 5W. :D

no i foteczka before & after by się też zdała...

Opublikowano

Witam,

Wlasnie zmienilem w swoim X-ie na ledy CCFL 5W.Ringi sa biale i jasniejsze od tych oryginalnych zoltych.Polecam.Nie sa tak jasne jak ledy w nowych BMW.Kupilem na ebay USA od US sprzedawcy-Made in Taiwan.W moim X5 2006 4.4 nie bylo problemu z wymiana lewj,po prawej juz gorzej musialem odkrecic zboirniczek wyrownawczy od oleju do skrzyni biegow,ktory jest dokladnie nad lampa(bo nie moglem jej wyciagnac).Jak bedzie z trwaloscia zobaczymy..........

Opublikowano

Witam,

Wlasnie zmienilem w swoim X-ie na ledy CCFL 5W.Ringi sa biale i jasniejsze od tych oryginalnych zoltych.Polecam.Nie sa tak jasne jak ledy w nowych BMW.Kupilem na ebay USA od US sprzedawcy-Made in Taiwan.W moim X5 2006 4.4 nie bylo problemu z wymiana lewj,po prawej juz gorzej musialem odkrecic zboirniczek wyrownawczy od oleju do skrzyni biegow,ktory jest dokladnie nad lampa(bo nie moglem jej wyciagnac).Jak bedzie z trwaloscia zobaczymy..........

Opublikowano
Witam,

Wlasnie zmienilem w swoim X-ie na ledy CCFL 5W.Ringi sa biale i jasniejsze od tych oryginalnych zoltych.

no to są w końcu LED czy CCFL ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja kupiłem LED i powiem szczerze bez ogródek że efekt jest fajny....... ale jak jest już szaro na dworze. Samych ringów nie można raczej używać jako światła do jady dziennej jak jest bardzo jasno ....bo je słabo widać .....auta mrugają z naprzeciwka

Podczs szarówki i nocy wygloądają prześlicznie 1000 razy lepiej niż te założone orginalnie

Opublikowano
Witam,

Wlasnie zmienilem w swoim X-ie na ledy CCFL 5W.Ringi sa biale i jasniejsze od tych oryginalnych zoltych.

no to są w końcu LED czy CCFL ?

Moje sa LED 5W, CCFL to byl opis innego sprzedawcy.Przepraszam za pomylke

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie mam takie pytanie dotyczące wymiany koloru tych ringów.Czy otwieraliście lampy ? czy jest jakieś dojście do wymiany tej żarówki bo to chyba tylko żarówkę się wymienia.Mógłby to ktoś dokładnie opisać jak to wygląda po wyjęciu lampy.
Opublikowano

Kolego nie wyciąga się lampy. Po prostu wyciągasz żarówkę od postojówek podświetające ringi i zamieniasz ją zakupionym led markerem to wszystko. Operacja wymiany żarówki plug and play :D

PS co do koloru żarowek można kupić ich kilka

Opublikowano

Ja zalozylem takie diodowe postojowki ale efekt zaden w dzien,jedynie to po zmroku to juz co innego.

Efekt marny kupowalem je okolo poltora roku temu i placilem wtedy 35 funtow X 4.4 zl.=154 zl.

Opublikowano
Lampa wyglada identycznie jak polifcie z 2004 roku,jesli jest zrobiona na poliftowa lampe to swiatlo postojowe i 1 zarowka obsluguje 2 ringi.
Opublikowano
No to będzie gitarka po wymianie bo fakt o wiele lepiej ( jak dla mnie- bez urazy Panowie ) to wygląda.Jakoś bardziej przyciągają wzrok i lepiej są widoczne te białe o ringi.