Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

postanowiłem wreszcie zrobić coś, aby reszta głośników zagrała bo jak na razie działa mi tylko jeden z tyłu.

Radio to business na kasetę w aucie po lifcie.

Wczoraj sprawdziłem miernikiem napięcie z tyłu przy włączonym radiu i wszędzie idzie prąd więc chyba można odrzucić końcówkę mocy za winowajcę tego że gra tylko jeden głośnik?

Macie jakieś pomysły co sprawdzić, aby reszta głośników odżyła? Czasami w drzwiach kierowcy włączy się na moment, ale to bardzo sporadycznie.

Z góry dzięki

EDIT: Przypomniało mi się, że kiedyś myśląc że moje radio jest zepsute, kupiłem "nowe" , takie samo radio i po podłączeniu było to samo, grał jeden głosnik więc nie sądzę aby był taki zbieg okoliczności, że 2 radia byłyby zepsute.

Opublikowano
podlacz niegrajace glosniki pod przewody tego dzialajacego.moze to kwestia wiazki a nie radia
Opublikowano
Ale co wtedy sprawdzę? Tylko to, czy głośniki działają? Bo jeśli tak to wiem że sa sprawne bo już je sprawdziłem innym sposobem.
Opublikowano
cholera zle sie wyrazilem :) chodzilo mi o sprawdzenie wiazki-podlaczajac dzialajacy glosnik do przewodow tych nie dzialajacych.ale to juz nie ma sensu skoro mowisz ze glosniki powinny dzialac.
  • 7 lat później...