Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów

Mam problem z modułem nawigacji w mojej E39 z 2001 roku, mianowicie po zamknięciu samochodu z kluczyka panel na konsoli się wyłącza ale moduł w bagażniku nadal świeci i np po nocy jak podchodzę do samochodu i sprawdzam ten moduł to jest ciepły wiec działa nawet po zamknięciu samochodu. Może ktoś z was spotkał się z tym problemem. Skutek jest taki, że po kilku dniach jak samochód stoi nie odpalany to rozładowuje się akumulator.

Opublikowano
a światełko w bagazniku też Ci się świeci, czy tylko czytnik? Jezeli swiatełko też się świeci to cos jest nie tak z wartościami ustawionymi dla trybu uspienia. Moze jest wyłączony? A zawsze tak miałeś czy dopiero kupiłeś auto?
Opublikowano
auto mam już 4 lata ale od pół roku użytkuje go zona bardzo sporadycznie i od tego momentu pojawił się problem, jak ja jeździłem codziennie do pracy 25 km to aku się doładowywał. teraz samochód potrafi stać 2 tygodnie i problem się pojawił. Dioda na czytniku świeci się cały czas. Posiadam Dis'a więc mogę ustawić tryb czuwania ale prosiłbym o instrukcję :)