Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem fotele sportowe do 1 e87 z Uk ponieważ moje , które miałem wogóle były pozbawione trzymania bocznego.

Wszystko pasuje , lecz pojawił się problem z mata i palącą się kontrolką pasów i poduszki.

Po wymianie to ja siedzę na fotelu z matą a nie pasażer. Po podłączeniu wszystkiego mam błędy. Co zrobic by wszystko działało bez zarzutu.

Nadmieniam , iż posiadam stare fotele jeszcze.

Czytałem na forum o emulatororach , tylko czy w moim przypadku go gdzies podepnę pod fotel w moim przypadku kierowcy, który jest na miesjcu pasażera??

Czy ktoś wymianiał też fotele z wersji Eu na Uk??

Opublikowano

Według mnie to sprawdź wtyczki w starych fotelach i ew. po przepinaj piny i powinno być po problemie .

Być może wiązka jakoś w samochodzie inaczej idzie do fotela pasażera a kierowcy .

Przed robotą odłącz akumlator bo szkoda poduszek :norty:

Opublikowano

Witam

Kiedy kupowałem ten samochód wygląd i felgi mam piękne ( kolor srebny + Pakiet AERO+ felgi 18) to największym moją porażką były fotele seryjne. :mad2:

Tak własnie te fotele kupiłem. Polowałem w necie 2 miesiące i w końcu się udąło:) :cool2:

Są rewelacyjne, Trzymanie boczne i możliwosci ustawien bajka. Seryjne sa kompletnie do niczego

Kiedy podjechałem do elektronika to zaczął mi tak wymyslac , że tyle pracy i wogóle ciężki temat.. :shock:

Ruszyłem głową i wszystko opanowałem sam za 150zł:)

Jesli chodzi o samą przekładke foteli UK to wszysko pasuje , mocowania rozstaw itp.

Montaż godzinka i po robocie.

Można matę przełożyc z fotela (teraz po przekładce) kierowcy na fotel pasażera ale czytając jak się to rozbiera z moją cieprliowscia odpusciłem sobie,

Na allegro kupiełem emlator maty z org. wtyczką i symulator zapięcia pasów.

http://allegro.pl/emulator-maty-bmw-europa-1-e87-3-e90-oryg-wtyczka-i1715727856.html (zobacz instrukcje montażu)

Z starych foteli zabrałem wtyczkę od maty.

Podpiąłem emulator maty i wpiąłem do fotela. Następnie przepięcie przewódu od symulatora pasów.

Oryginalny wtyk od foteli Uk wypiąłem całkowicie i uciołem.

Po wykasowaniu błędu maty , wszystko Ok. Żadnych błędów.

Tylko teraz po zastowaniu emulatora maty , ciąglę jeździ ze mna pasażer:)... :lol:

Pozdr i polecam przekładkę zwłaszcza dla tych szybciej jezdzących:)..

Opublikowano

a jakie? ja cały czas szukam i lipa:(

znalazłem od z4 e86 ale strasznie drogie 3000 i są kremowe...

te http://allegro.pl/bmw-e87-komplet-foteli-i-kanapa-sport-pakiet-i1730216594.html ale po przesleaniu fotek przez kolesia zrezygnowalem poniewaz fotel pasazera jest tak poplamiony ze boje sie ze moze to nie zejsc .... i ten kolor cos nie tegoes moze wina fotek ktore mi przeslal

Opublikowano

tez maja delikatna plamke :) sa w zdecydowanie lepszej kondyscji niz te angole ( mialem foty rzeslane przez kolesia ) ale podobno ciezko utrzymac je w czystosci :) bedzie trzeba polowac i czekac na jakies polskorki :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czy ktoś orientuje sie do czego są te 2 kable czerwony i czarny?

znalazłem je pod wykładziną pod fotelem koło głośnika basowego?

kable były fabrycznie zaizolowane :?:

http://klavdivsz.wrzuta.pl/sr/f/0Drs0AR8pJD