Skocz do zawartości

Szarpanie skrzyni 730d 2001r... ktos pomoze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam problem ze skrzynia biegów automatyczna w moim bmw. Objaw jest taki ze jak jadę 80km/h i wcisnę pedał gazu do końca to obroty wzrastają ale bieg jakby wskoczył po chwili i jest szarpniecie dość mocne.... podobnie jest jak dojeżdża do skrzyżowania i ruszam to jakby skrzynia była na luzie i dopiero po chwili załapuje bieg i to nieszczęsne szrpniecie:/ dodam ze nie dzieje się to za każdym razem tylko czasami.... Wie ktoś jakie są tego przyczyny ?? Jak to naprawić? Skrzynia do wymiany? Pomóżcie....
Opublikowano

Nie musi to byc skrzynia moze to byc przelozenie na tyl ale radzil bym jak najszybciej pojechac do dobrego mechanika ktory naprawia tylko BMW a nie wszystko co jezdzi.

Skrzynie naprawiaja np w Myslowicach albo podobna bardzo dobrze we Wroclawiu z tego co ja wiem a serwis niewiem skad jestes ale jest bardzo dobry w KAtowicach oczywiscie nie ASO :D

Pan Krystian polecany tu na forum.

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Sprawdzałeś poziom oleju w skrzyni, podłączyłeś samochód do kompa? Jeżeli jest za mało oleju w skrzyni to 5 będzie ciężko wchodzić lub wcale. Jeżeli jest to coś poważniejszego to na kompie na pewno będzie jakiś błąd.
Opublikowano
Wedlug mnie jak juz szarpnie to na 90% jest to skrzynia. Przerabialem to ale na nizszych biegach , byly zjechane nie ktore tarczki. Tak jak kolega wyzej pisal wybierz fachowca od skrzyn bmw.
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Wymieniłem olej i mechanik wlal tez jakis uszlachetniacz... niestety nic to nie dalo... prawdopodobnie moze byc uszkodzony sterownik... :/ ale nie wiadomo tego na 100%:/
  • 2 tygodnie później...