Skocz do zawartości

Szyba tylniej klapy - nie zamyka się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

przeszukałem forum ale podobnej sytuacji odnosnie tylnej klapy nie znalazłem. Na ogół był to problem z otwieraniem, przyciskiem itd. a u mnie jest problem z zamknięciem.

Dzisiaj rano zauważyłem że nie działa wycieraczka.Pomyślałem pewnie bezpiecznik i spojrze pózniej. Podchodze otworzyłęm szybę i nie mogę jej już zamknąc. Tak jakby nie działało dociąganie. Przesunałem ten plasticzek ręcznie,nacisnąłem przycisk przy wycieraczce i zamek się otworzył, więc otwieranie jest git ale zamykanie nie.

Jakieś pomysły, ktoś się spotkał z podobnym problemem ?

Thanx

Opublikowano

Sprawdz czy problem nie jest z ramiem wycieraczki? O ile cos po angielsku mowisz to popatrz sobie tu:

http://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?h=0&f=72&t=858765&mid=0

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=515202

Albo walniety silniczek - co jest tematem finansowym, albo trzeba rozebrac i wyczyscic...

Opublikowano

miejsce spoczynku wycieraczki jest po lewej stronie, zatem po lewej stronie powinien byc też bolec, który wchodzi do silniczka.

możesz nie mieć mozliwosci zamknięcia szyby jesli silniczek się zablokował i jest zatrzymany po prawej stronie, sprawdź to.

dryga opcja to cos nie tak z zatrzaskiem. zamkiem tylnej szyby. Spróbuj zamknać pilotem zamek i otworzyć, może coś się ruszy.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv