Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam mały problem z navi w moim aucie jest to BMW 530d 2003/2004 rok z navi business. Kupiłem mapy 2011 specjalne do Business do dwóch BMek do mojej z 2004 roku i jednej z 2008 roku po lifcie tez ma Business navi. W tej 2008 działa wszystko mapy czyta itd. a w mojej nic cały czas piszę włóż płyte z navi . I tu moje pytanie co sie może dziać ? zepsuty laser ? a moze mam złą wersje map bo ta moja business ma pokazywać tylko strzałki bo mam model z 2004 roku i własnie nie wiem czy nie powinny być jeszcze inne mapy do starszego business ? bo te 2008 juz mapy pokazują a na niej chodzi normalnie. Bardzo proszę o odpowiedz.....
Opublikowano

Witam mam również podobny problem. Mam e86 z 2006 roku z nawigacją business. Jak kupiłem auto to była dołączona oryginalna płytka nawigacji professional. Niestety jak wkładam ją do nawigacji to komputer od razu pokazuje komunikat, że płyta jest zła lub nie poprawna. Czytnik czyściłem płytą czyszczącą i nic... Jak sprawdzić czy DVD/laser jest uszkodzony? Jest jakiś test diagnostyczny w samochodzie czy zostaje rozebranie napędu?

Witam, ponownie. Udało mi się naprawić/uruchomić nawigację. Zanim sami stwierdzicie, że nie działa laser i będzie chcieli wszystko rozkręcać spróbujcie:

a) wgrać nową wersję softu (pobierzcie ją sobie np: z chomika uźytkownika MR.LOVA)

nagrywacie płytkę CD wrzucacie do napędu. Być może to "obudziło" moją nawigację lub poprostu naprawiło wadliwy soft.

b) jeśli uważacie, że macie padnięty laser w DVD spróbuje nagrać dowolną mapę w wersji CD i wrzucić do odtwarzacza, warto sprawdzić czy wasz czytnik w ogóle czyta płyty.

c) na koniec sprawdzie czy posiadacie dobrą wersję mapy. Ja dostałem od poprzedniego właściciela nie właściwą mapę (nie do tej wersji nawigacji :/)

POWODZENIA!

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
czy ktoś z kolegów się orientuje czy można w E60 przed liftem zamontowac nawigację CCC (Business) po lifcie ? Chodzi mi przede wszytskim o panle przedni czy tam wszytsko pasuje ?