Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio zaobserwowalem w aucie straszny brak mocy. Auto na zimnym silniku jezdziło normalnie po nagrzaniu krecilo sie tylko do 2200 obrotów i kompletnie brakowalo mocy. Przejechalem sie do goscia na diagnostyke i wyskoczył bład kąta wtrysku. I teraz pytanka mam ile mniej wiecej ta przyjemność moze kosztowac do tych co przerabiali ten temat i czy przy naprawie tego trzeba wykręcac cala pompe???? no i jaki warsztat byscie mi polecili do naprawy tego uszkodzenia w poznaniu lub najblizszych okolicach. Z gory dziekuje i pozdrawiam :)

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy osobiście nie przerabiałem tego tematu

ale nie jestem pewien czy czasem nie ma na to wpływu (jak w każdym innym aucie)

rozrząd. nie dzwoni ci tam coś w przedniej części silnika ?

jeśli łańcuchy się naciągnęły może się to tym objawiać... koszt wymiany w M54

to około 1000 zł z łańcuszkami.

Opublikowano
Nie wlasnie nic mi nie stuka w silniku. Auto ogolnie odpala normalnie, silnik pracuje tak jak pracowal, zadnych stukow. Auto nie kopci, tylko poprostu jak pisalem wczesniej nie ma mocy, i jezdzi sie nim jak taczką, te objawy sie pojawiaja tylko na rozgrzanym silniku, na zimnym jest wszystko ok.