Skocz do zawartości

528 Touring znowu nivo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po przekopaniu archiwum tego forum chcialbym poruszyc temat nivo po raz enty. Otóż pali sie u mnie kontrolka od nivo. Z mojej analizy jak pakuje 2 osoby do bagaznika wynika iz nivo sie wlacza, pompuje przez kilkanascie sekund i podnosi auto. Ogolnie dzis z miarka latalem z miarka i wyszlo mi ze prawa strona auta jest nizej od lewej. Na przedniej osi jest roznica 3cm a na tylnej az 5cm. Zauwazylem rowniez ze nivo na codzien bardzo malo sie wlacza ale jak spadnie deszcz to wtedy pompuje po 1-2sekunde prawie na kazdym luku.

Podlaczylem kompa do niej i inpa nie polaczyla sie z zawieszeniem. Ma ktos pomysl jak to ugryzc i posprawdzac.

Opublikowano
  • Autor

Dzis przejrzalem wiazke ktora idzie od pompy niva i w miejsu gdzie wchodzi ona do modulu sterowania znalazlem wolny kabelek. To ten ze zdjecia numer 2. Czy ktos wie gdzie on powinien byc wpiety??

http://img29.imageshack.us/img29/2572/20110711001.jpg

http://img221.imageshack.us/img221/2391/20110711d.jpg

Kolejna sprawa to na 99% nie dziala u mnie sterownik nivo. Jak go wyjalem to cos w nim latalo. Jak sie okazuje uklad mam przerwany w 2 miejscach. Jutro zawioze go do znajomgo moze uda mu sie go poskladac bo na alledogo sprzedaja takie po 200-250zl.

Czy ktos sie orientuje czy po wymianie na nowy trzeba cos w nim programowac?

Opublikowano

kolego jak byś potrzebował to mam wszystkie części do tego auta (sterownik, pompa, amorki)

sprzedam taniej niz na allegro 793 727 883

Opublikowano
  • Autor

Czy moglby ktos z kolegow forumowiczow sprawdzic czy ten kabelek ze zdjecia macie gdzies podlaczony. U mnie na tym kabelku pojawia sie impuls w momencie kiedy wlacza sie sprezarka.

Kolejna sprawa to znalazlem przyczyne dlaczego auto u mnie mialo przekoszenie na lewa strone. Otoz po wyjeciu sterownika od nivo auto stanelo idealnie prosto.

Opublikowano
  • Autor
Na zakończenie mojego monologu dodam ze Elektornik ktoremu oddalem modul do naprawy wzial za naprawe 20zl. Byly przerwy w 2 czy 3 miejscach. Sterownik działa, komunikuje sie z inpa. Czeka mnie jeszcze wymiana poduchy gdyz puszcza juz lekko powietrze.