Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

ostatnio potrzebowałem kilka drobnych plastików do aut, jakieś zestawy naprawcze do reflektorów do bmw, zadzwoniłem złożyłem zamówienie,

doradca podał łączną kwote ile trzeba zapłacić, ok , jade po tygodniu odebrać wszystko a gość mi mówi cene 3 krotnie a na niektóre te duperelki nawet 5 krotnie większą, dodam ze nie raz kupowałem juz te elementy nawet 2 tygodnie wczesniej i nigdy za jakieś uszko do relektora nie płaciłem 50 zł, cena poszła w tym przypadku 5 razy do góry, Euro stoi w miejscu a w sklepie zasłaniają się zmianą ceny kursu Euro:/ najśmieszniejsze jest to że mówie do faceta ze doradca informował mnie kilka dni temu ze do zapłaty jest łącznie 200 zł a nie 1200 więc nie odbieram zamówionych częsci, a ten mi odpowiada że nie ma takiej opcji? ze czesci zamówione są do płacenia, dobrzy są, jak zapytałem czy kupie turbine za 4 tys zł uzgodnie przez telefon i pojade za 3 dni odebrac i cena będzie 7 to tez mam płacic? a oni ze tak:) no niepoważni ludzie... dopiero jak poprosiłem kierownika że z nim porozmawiam doradca anulował zamówienie, ehhh komedia, marka premium a takie niepoważne podejscie do klienta...

Natomiast ceny na real oem nie zmieniły się, są takie same:/

czyli można wnioskować że w DE te elementy mogą być po starych cenach? kiedys za kilka drobiazgów płaciłem kilkaset złotych miesiecznie a teraz wynika z tego ze trzeba wyłożyc kilka tysiecy:/

Jest możliwosc zamawiania bezpośrednio z niemiec częsci? jak sprawdzic po ile te same częsci kosztują tam?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witaj!

Jakiś czas temu chciałem z czystej ciekawości porównać ceny kilku listew do E34 w PL i Niemczech. Wysłałem maila z zapytaniem podając nry części, które mnie interesują i po 2 - 3 dniach przyszła wycena. Przeliczając podane ceny przez salon BMW z Braunschweigu (akurat tam mógłby mi to ktoś odebrać) na PLN wychodziło, że są drożsi o ok. 3 zł w porównaniu z ASO w Trójmieście. Mowa tu o kwocie rzędu 600-700zł. Ale to było kilka miesięcy temu. Myślę, że generalnie ceny są takie same tu i tam, chyba, że akurat jest jakaś akcja "wietrzenia magazynów" i wyprzedają felgi do E38 18" Styling 32 za 70 EUR :)

Pozdrawiam!