Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Miesiąc temu założyłem instalacje BRC do mojej 540-stki, na benzynie komputer pokazuje spalanie 17-17,5L i mniej więcej tak pali, jezdziłem wcześniej tylko na benzynie i by sie zgadzało, natomiast spalanie gazu oscyluje w granicach 25-26L... Instalacja jest nowa na gwarancji, zakładana w znanym na tym forum zakładzie i pomijając fakt małej fuszerki z ich strony (miała wejść większa butla, a weszła tylko 53, idąc z przewodami naruszyli wiązkę od czujnika ABS-u, połamali plasticzek w miejscu montażu kontrolki gazu) troche mnie to spalanie martwi. Byłem na przeglądzie po 1000km niby miało pomóc i nic :( Co Wy na to? Wg. Was to normalne, czy ich męczyć?
Opublikowano
...moim zdaniem spalanie powinno oscylować w granicach 20l,rozmawiałem ze znajomym który ma stycznosc z jednostkami na gaz i podzielił moje zdanie,aczkolwiek nie znam nikogo z taką pojemnoscią jak twoja................więc jest to tylko gdybanie.....
(*pozdrawiam*)
Opublikowano

..no właśnie też tak słyszałem. Kolega ma 740 '96 i opowiadał, że 24L to przy ostrych katach na Cargo :/ Narazie złoże reklamacje, zobaczymy.

Ps. może ma ktoś speca od instalacji gazowych BRC? Słyszałem kiedyś o gościu w Wawie który podpinał sie na dwa lapki do beznyny i gazu i ustawiał gaz podczas jazdy - ktoś taki by mi sie teraz przydał...

Opublikowano
tu nie potrzebne sa dwa laptopy tylko jeden skaner obd który bedzie pokazywał aktualne korekcje składu mieszanki na benzynie i laptop do regulacji lpg, co do spalania to nie tylko ustawienie moze pomóc ważne są też komponenty instalacji
  • 1 miesiąc temu...