Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W piątek założyłem instalacje STAG 300-6 Plus do e46 320i (110KW), tzn elektronika stag, do tego gazownik założył valteki 3 Ohm (chciałem magic jet ale nie miał) i reduktor elpigaz. Wszystko ładnie pięknie, ale przy probie autokalibracji komputer auta odcinał 2 - 3 czasy wtrysków benzyny, rozłączał program i auto gasło...

Tak wiec pan gazownik próbował wszystko zaprogramować ręcznie, ale niestety, nie wszystko wyszło poprawnie. Na wolnych obrotach silnik potrafi "przykucnąć", a przy zmianie z park na drive bądź reverse potrafi zgasnąć... Gazownik rozłożył ręce i stwierdził, ze lepiej nie będzie, chyba ze znajdę gdzieś jakieś poprawki do mapy itp itd.

Stad moje pytanie . czy miał ktoś coś podobnego? w sensie problemy przy autokalibracji, bądź czy posiada ktoś poprawki do tego silnika...

Z góry dziękuję za pomoc!

Opublikowano

Współczuje Ci kolego ze trafiłes do takiego partacza łaogdnie mówiąc, a nie gazownika.

Jedz do niego - albo niech zrobi tak jak trzeba -tzn bunia musi chodzic albo niech demontuje instalacje i odda pieniądze.

Opublikowano
jakis pedał a nie gazownik, niech zmieni na zavoli zeta N i wtryskiwacze hana, jak podczas autokalibracji wylacza czasy to znaczy ze pomylił emulacje albo dal za małą lub za duza dysze nie polecam magic jet bo sie szybko brudza. nie ma czegos takiego jak poprawki do silnika pierdoli głupoty a juz tymbardziej ze Ty masz czegos szukac, zasugeruj mu wymiane na te czesci co napisalem a jak nie bedzie chcial to najpierw pismo o wyeliminowanie usterek pozniej rzeczoznawca a pozniej do sadu po pieniadze bo taka bladź pewnie nie odda bez sadu, trzeba bylo spytac czy te elementy co chce ci wstawic sie nadają.