Skocz do zawartości

Przepływka - nie równe obroy silnika i czarny dym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , na wstępie (jako nowy użytkownik forum) witam wszystkich .

Przeglądając forum , nie natknąłem się na nurtujące mnie pytanie , może ktoś mi będzie w stanie pomóc , mianowicie ...

Doprowadzam do kultury moją 7-eczkę , po poprzednim właścicielu , nie zdążając wymienić zwykłego mieszalnika na blosa , oczywiście wczoraj miałem wystrzał ( choć nie wiem sam od czego bo pierwszy raz) no ale , fakt faktem że coś się zepsło , silnik nie rowno pracuję i spalanie cały czas w górę , odłączam przepływkę i zmiany są , silnik zaczyna trochę bardziej kulturalnie pracować , z podpiętą nie równa praca ( jakby do tego spalanie stukowe) no i czarno z rury przy obrotach na biegu jałowym jakieś 700-800/min. Dzisiaj otworzyłem przepływomierz i oczywiście klapka cały czas otwarta ( zgięta ośka ) wyprostowałem luźno chodzi , złożyłem z powrotem do kupy i może trochę lepiej , ale nie idealnie wkręca się na obroty wszystko super tylko czarno z rury i nie równo . może ktoś tak już miał , za każdy pomysł/pomoc będe wdzięczny.

A i jeszcze moje jedno pytanie jak ktoś otwierał przepływkę tam jest taka jakby śluza komorowa , która o 90 stopni się przestawia z lewej do prawej , i u mnie to dosyć mocno wyrobione i chyba nie za bardzo chcę to chodzić , składając przepływomierz zostawiłem otwarte na maxa ... czy to może być przyczyną że dostaję informacje że za du zo powietrza i dawkwanie zwiększa ?? ? czy jest to naprawialne we własnym zakresie ?? i czy to powinno chodzić ??

pozdrawiam Woyas

Opublikowano
Przepływke czasem da się naprawić dobrze otwierająca się klapka nie oznacza ze przepływomierz jest już dobry do tego mógł ci sie zapiec wtrysk lub kilka albo nie chodzi na któryś gar pożycz lub kup odrazu nową przepływkę
Opublikowano
ZNAM TEN PROBLEM, PO PIERWSZE WSZYSTKIE KABLE,SWIECE MUSISZ WYMIENIC,BLOS NIC CI NIEDA,PRZEPŁYWKA DO WYMIANY,PRZEPYSTNICA MOGŁA DOSTAĆ SZLAGA PO STRZALE ,MUSISZ SPRAWDZIĆ CZY TAM JEST WSZYSTKO OK,SZCZEZE TADZIŁBYM ZAINWESTOWAC W SEKWENCJE TO PROBLEM STRZAŁU MIAŁBYS Z GŁOWY,A TO JUZ NIEJEST DURZY KOSZT JAK MASZ JUZ GAZ.... POZDR
Opublikowano
Ale też koszt nie mały jeśli nie ma na sekwencje która oczywiscie jest najlepsza to blos też będzie wporządku
Opublikowano
koszt sekwencji jak ma gaz?? wtryski 100/150 za sztuke, sterownik 200/300...i to na tyle reszta zostaje ze starego gazu;p samemu mozna wsadzic tylko do gazownika jechac wyregulowac jakąs stówke wezmie;p;p
Opublikowano

+ reduktor jakieś 300zł pod gaz sekwencyjny nawiercenie kolektora ssącego pod wtryski Przywrócenie dolotu do stanu w jakim powinien być.

Tak ci się kolego wydaje ale w takiej sytuacji najtaniej i najprościej jest założyć tego blosa.

Opublikowano
niebedziemy sie kłucic,bo niema oco:) a tak wracając do tematu, zostałbym przy sekwencji,blos czy bez i tak bedzie strzelac;/wszystko jest fajne do czasu... przerabiałem ten temat ze swoją byłą beemka miałem 735i, bardzo fajnie mi sie tym jezdziło, ale jak zostajecie przy blosie to ok miałem i wiem ze terz strzela na nim a efekty są gorsze niz bez blosa...przepłyka dostaje, przepustnica... a npotem silnik warjuje i niewiadomo oco chodzi...a wszystko wina...kabli,swiec,filtrów..trzeba częsciej wymieniac...pozdr.
Opublikowano

no tak , ale blos sie regeneruje jak go nie bedziesz regenerowałto tak samo jak mikser zużyty bedzie strzelało.

Sekwencja jest Dobra ale najlepsza jest zawsze sama benzyna...

Opublikowano
tu popieram:) niema to jak benzyna:) ale... ceny paliw zmuszają nas jesli chcemy jezdzić takimi autami gazowac je;/;/pozdr
Opublikowano

Właśnie to nie E32 pali dużo to paliwo jest drogie :duh:

Miałem 7 na sekwencji kolegia miał na sekwencji nie było źle miał też na zwykłym gazie... Chyba nie musze mówić.

Mam teraz 735 bez gazu samo paliwo to samo paliwo nie chodzi tylko o koszty ale gaz też miesza 7 nie zawsze dobrze bedze znosic gaz nawet dobrą sekwencje ale co zrobić :evil: niektórzy muszą założyć albo nie jeździć a ja? Dużo nie jeżdze więc samo PB może być