Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak w tytule telepie mi silnikiem.Poczytałem na forum i objawy wskazują na odmę czyli odkręcam korek wlewu oleju silnik dusi się. Dodam że przy obrotach 1000 jest wszystko ok. Silnik wibruje najbardziej przy ruszaniu i na luzie tak jakby brakło mu mocy
Opublikowano

i co? sprawdziles ta odme? robiles cokolwiek pod maska?

podaj wiecej info, zeby sie po kilku podpowiedziach nie okazalo sie, ze nie masz jednego tłoka :P

Opublikowano
troch popatrzyłem ta odma wygląda jak by się pociła druga sprawa wyciągam bagnet silnik dostaje większych obrotów czy tak powinno być
Opublikowano

hmmm, zdaje sie ze na forum pisali ze wlasnie, jesli odma jest w porzadku to po odkreceniu korka wlewu oleju silnik powinien przestac pracowac rowno, ale nie jestem pewien.

skoro jak mowisz odma sie poci, to moze nie jest dokrecona dobrze, przeczysc waz od odmy, moze sparcial i przepuszcza powietrze i przydaloby sie go wymienic, moze przydaloby sie przeczyscic odme ale nie wiem czym.

Opublikowano
cała sobota zmarnowana po wymianie tego węza niby jest lepiej ale przy ruszaniu dalej silnik dostaje wibracji kolega stwierdził że jest wszystko ok ale ja wiem że tak wcześniej nie było mam te auto od 4 lat