Skocz do zawartości

Cieknie paliwo....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Przy zmianie opon na zimówki jak zwykle trochę dokładniej przyjrzałem się spodowi mojej Bawarki i ogarnął mnie lekki strach - na baku zobaczyłem ślady paliwa. Po dokładniejszym obejrzeniu okazało się że to "poci się" rurka przechodząca z tyłu zbiornika. Idzie ona za zbiornikiem (od strony zderzaka) jakby w połowie jego wysokości. Wydląda jakby go opasywała dookoła (niestety nie było czasu zdjąć zbiornika, więc nie wiem gdzie się kończy i zaczyna). W ETK to chyba będzie na tym rysunku część nr. 2 lub 3 (no właśnie... która? ).

Poza tym nie wiem czym się kończy ta rurka - co oprócz niej trzeba dokupić aby mieć komplet mocowań? (jeden koniec jest na rysunku, a drugi?)

$M$
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W poprzedniej miałem to samo. Najpierw czuć było paliwo, aż w końcu zostawiałem ślady. Rurka przegniła tak, że zrobiło się z niej sito...

Nie wiem, czemu ten przewód idzie w tak fatalnym miejscu, przecież cały syf spod kół tam leci...

Ja zrobiłem to tak, że jej zgnity kawałek wyciąłem i założyłem zbrojonego gumowego węża paliwowego, bo po co ma znowu przegnić następny (a najlepsze jest to, że sprzedający mi to auto dobrze wiedział o tym, bo marudził coś, że ma jeszcze przewody paliwowe do niej :) ).

Aaaaaa, ta rurka idzie dalej nadkolem... jak będziesz coś robił, to zerknij też tam, bo to będzie następne miejsce.

Kai