Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam na liczniku małą piksela de.Orientuje się ktoś z was czy dać to do nakłucia czy wymienić elastomer.Bo dzwonie do Pana co robi metodą nakłuwania a on mi mówi że ci Panowie co się ogłaszają co wymieniają te elastomery to jedna wielka lipa.A jak dzwonie do tych co wymieniają elastomery to mówią znowu że ci co robią metodą nakłuwania to beznadzieja i wielka ściema na parę dni.Więc o co chodzi.Doradźcie cuś bo wiem tyle co przed tymi telefonami które wykonałem.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Mój licznik (totalna pikseloza) naprawiali goście z Opoczna, firma ELMA ELECTRONIC, http://www.serwislicznikow.admoto.pl/?0 Polecam ich bo wymieniają cały wyświetlacz a nie bawią się nakłuwanie itp, dają również gwarancję na usługę. Około pół roku po wymianie wyświetlacza zaczeła mi migotać pierwsza cyfra przebiegu, usterkę usuneli w ramach gwarancji bez żadnego problemu. Przy okazji wymiany wyswietlacza wymienili mi równiez cyferblat z wersji USA na europejski.
Opublikowano
Ja tez ci polecam wymianę wyświetlacza. Chyba że chcesz mieć zrobione tylko na chwilę.
Opublikowano

Polecam co najmniej wymianę elastomeru, a jeśli do tego wymieniają wyświetlacz to ideał.

U siebie własnoręcznie wymieniłem elastomer i działa.

Przyznaję jednak, że robota ciężka - możliwe rozbieranie liczników nawet kilka razy w celu dokładnego umiejscowienia wyświetlacza na elastomerze.

Drugi raz chyba bym sam nie robił - oddał bym do warsztatu.