Skocz do zawartości

325i problem z paliwem? Syczenie z korka paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Dla wtajemniczonych w moją sprawę to zrobiłem już moje M50B25 aby miało poprawną moc, wymieniłem pompę paliwa :) Ale teraz znów problem... Masakra. Więc tak. Ogólnie miałem praktycznie nic w zbiorniku paliwa bo nie chciałem narazie jeździć. Kolega poprosił żebym go zawiózł 4km w jedną strone czyli razem 8km. Zatankowałem za śmieszne 20zł, ale zatankowałem. Jak podjechałem na stację to nie gasiłem auta przy tankowaniu, koleś ze stacji męczył się żeby odkręcić korek wlewu paliwa a jak już odkręcił to strasznie zassało powietrza, głośno zasyczało. Obroty się zmniejszyły, prawie motor zgasł ale chodził. Zakręcił korek i pojechałem. I teraz problem! Po pierwsze auto jakby nie miało totalnie paliwa zalanego, a zrobiłem dopiero 4km bo jeszcze nie wróciłem a już stwarzał się problem. Pyrkał chodził nie na wszystkie gary no totalnie jakby nie miała paliwa. Zgasiłem ledwo co odpaliłem. Wolne obroty na biegu jałowym strasznie niskie jakby miał zgasnąć zaraz. Przecież za 20zł benzyny powinna jechać poprawnie więcej niż te 4km! Czy mam problem z odpowietrzaniem zbiornika czy o co tu chodzi? Czy te 20zł zalało się do drugiej komory a w tej komorze co jest pompka już nic nie ma?

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
No to możliwe że masz problem z elektrozaworem od odpowietrzeniem zbiornika . Pod maską masz filtr węglowy do odprowadzania oparów z baku .Sprawdź czy w ogóle go masz
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Nie mam go wogóle. I nie rozumiem nawet według etk jak go podłączyć ... Mam tylko zawór ten elektroniczny z kostką i z jednej strony wężyk idzie do przepustnicy a drugiej do niebieskiego przewodu a ten do zbiornika chyba.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Przu uruchomionym silniku nie powinno sie tankowac wymieszales caly syf zebrany z przed laty z dna zbiornika wlewajac troche paliwa a pompka sobie zaciagla i juz filtry pozapychane ;(
Opublikowano
Kolego chyba nie wiesz do czego służy sito na pompce paliwa... Mogą się dostać jedynie miniaturowe opyłki a żeby zapchać tak wielki filtr paliwa który pozatym jest nowy w E36 325i to trzeba być naprawde dobrym. Filtr jest bardzo duży.

Pozdrawiam,

Maks