Skocz do zawartości

320d Ciepłe powietrze z nadmuchu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem tutaj nowym użytkownikiem. Koledzy proszę was o wszelkie porady i pomoc.

Mianowicie chodzi o ogrzewanie w mojej E46, ustawiam na 16 stopni i pokrętełko na środkowym nadmuchu jest oczywiście ustawione na niebieski, czyli zimne powietrze. Lecz mimo tego wlatuje mi powietrze gorące.. Dla przykładu: Ustawiam nawiew na środek to bokami leci chłodne a środkowym nawiewem nad radiem ciepłe, kiedy ustawie na konsolce nawiew na środek i na górę pod szybami to środkiem wtedy już leci chłodne (wszystkimi kratami) natomiast górą grzeje gorącem..

Dotychczasowe moje działania to za poradą mechanika wymieniłem elektrozawór wody/ogrzewania. I to nic nie pomogło póki co..

Proszę o pomoc

Opublikowano

W linku poniżej było trochę o tej usterce, lecz generalnie pomagała naprawa felernego zworu - podgrzewacza płynu... :| . Może założyłeś nie do końca sprawny. Mimo wszystko polecam lekturę postu :cool2: . Powodzenia.

viewtopic.php?f=69&t=126151

Opublikowano
  • Autor

Witam.

Dzięki MarkoS007 za radę, toteż w moim przypadku przyczyną nie był elektrozawór. Mechanik który mi to zrobił powiedział, że klapki które tam zamykają i otwierają obieg ciepłego powietrza były uszkodzone, stąd wiało mi na szybę i nogi gorącem pomimo ustawienia na zimno.

Myślę, że innym się to przyda w razie identycznego problemu ;)

Pozdrawiam