Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem całkiem świerzy w BMW i niestety przestała mi świecić tylna, zewnętrzna część podwójnego paska stopu, tj. taki podwójny pasek.

Po próbie wymiany żarówki zauważyłem, że żarówek tam nie ma tylko podłączenie kabelków i element wygląda na nierozbieralny.

Tutaj pojawia się moje pytanie, czy jest to jakaś technologia LED czy możę neon gdyż i takie nazwy spotykałem.

Czy jest możliwość aby to się już spaliło? Jak to przetestować, tj. jakie ewentualnie napięcie podać aby sprawdzić czy świeci?

Czy w razie usterki, muszę wymieniać całą zewnętrzną lampę?

W którym miejscu mogę odczytać typ tej lampy aby znaleźć taki sam? Nie chciałbym niechcący kupić np. po liftowej wersji jesli miałbym przedliftową, lub na odwrót.

Z góry dzięki za pomoc!

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam ponownie,

Dzięki lobo za pomoc.

Po dokładnych oględzinach okazuje się, że mam:

http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/16/50/53/24/1650532467

I niestety czerwone paski w poziomie nie świecą.

Czy tam jest jakaś żaróweczka, czy do wymiany jest cała lampa?

Próbowałem już wymienić żarówkę, ale okazało się, że wymienialna wg. producenta jest tylko żarówka kierunkowskazu. Dodatkowo znalazłem tam jeszcze moduł z trzema żarówkami w które są wpięte dwa kabelki wychodzące bezpośrednio z lampy.

Podejrzewam, że te dwa kabelki są właśnie doprowadzone do jakiejś żaróweczki, która oświetla poziome paski. To sugerowałoby że lampa jest nienaprawialna i trzeba wymienić całość.

Czy mógłby ktoś z was potwierdzić powyższe?

Z góry dziękuję.