Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Podczas gdy silnik spada z obrotów na biegu jałowym przy około 1200obr. dochodzi jakby dziwny stuk z okolic skrzyni , lub gdzie skrzynia się łączy z silnikiem. Miał ktoś taki problem ?

Edytowane przez plucik_rop88
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Ciągle nie mogę dojść co to jest za stuk:/ nie wydaje się Mi żeby to był teraz z okolic skrzyni tylko rozrządu! stuk(nawet uderzenie, odczuwalne w kabinie) jest jak obroty spadają przy około 1200obr, wcześniej było mało odczuwalne, ale coraz bardziej z biegiem czasu i użytkowaniem sie nasila i zaczynam się poważnie martwić. Może ktoś wie co to może być??
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Sory, nie miałem dostępu do internetu przez pare dni dlatego teraz odpisuje. Silnik N47,Tak jak pisałem przy TYLKO spadających obrotach około 1200 słychać stuk, a nawet takie uderzenie że jest odczuwalne w kabinie, to występuje na P jak i na D,R(wciskam hamulec, dodaje gazu puszczam obroty spadaja i stuk przy tych samych zawsze obrotach, nigdy nie slychac tego przy wyzszych bądź niższych zawsze w granicach 1200) wcześniej było mniej odczuwalne dlatego zbagatelizowałem sprawe, teraz jest to strasznie odczuwalne. Na zimnym silniku czy na ciepłym jest to samo. Wydaje mi się że to dochodzi z okolic rozrządu, w tym silniku jest rozrząd od strony skrzyni, możliwe że w skrzyni coś?(nie znam sie za bardzo na mechanice). Byłem u gościa na diagnozie, i możliwe że to jest koło pasowe i zaczął by od wymiany tego koła. Następny problem to taki że kapie Mi skądś olej i okazało się że spod korka oleju kapie, w koło filtra, możliwe że z miski (silnik nie był myty więc ciężko określić z czego jeszcze:/ ), okazało się jeszcze ze jak odkręcił korek wlewu oleju(podczas odpalonego samochodu) to normalnie lecą z niego spaliny, czyli coś musi być zatkane ODMA? jutro nagram filmik.