Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Problem polega na tym że gdy wpadnę we większą dziurę prawym kołem z przodu to swiecą mi kontrolki abs i asc(ręczny się nie pali).Gdy zgaszę samochód i zapalę jeszcze raz wszystko gaśnie i jest oki.Mogę jeżdzić cały tydzień i się nie zaświeci nic dopiero jak wpadnę w dziurę lub jakieś doły wtedy się zapalają.Ma ktoś jakiś pomysł??
Opublikowano
kolego musisz podłączyć pod kompa!! u mnie jest tak samo z tym że kontrolki od abs i asc palą się cały czas nie mogę wykasować błędu 113 pump unit najprawdopodobniej do wymiany u mnie jest sterownik abs podłącz pod komputer zobaczysz jakie błędy i będzie mniej więcej wiadomo gdzie zaczyna się problem! sprawdź połączenia wtyczki w puszcze w prawym kole być może jak wpadasz w dziurę przez chwilkę nie łączy!

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano
Podłączam mi koleszka z forum ostatnio kompa i właśnie mówił mi że błąd abs.ale dokładnie jaki to nie wiem bo jechał do Francji i się śpieszył.Ale nie mowił nic o sterowniku tylko że abs.
Opublikowano
Także jeszcze raz proponuje podłączyć pod kompa uwierz mi, że zaoszczędzisz sobie nerwów i pieniędzy niż wymieniając poszczególne elementy w ciemno!! Sprawdziłeś dokładnie kable oraz wtyczki od czujników?

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano
Wczoraj rozebrałem i okazało się że kabel jest pęknięty trochę ta guma na nim zaizolowałem ale to nic nie dało dziś utnę kabel od czujnika i przylutuje na nowo i napiszę jaki będzie efekt.
Opublikowano
Przeciełem kabel abs do końca w pancerzu były 3 kabelki,połączyłem je na nowo za izolowałem i po 200metrach kontrolka abs i asc zniknęły i już jest wszystko dobrze.
Opublikowano
dobrze że wszystko się skończyło niewielkim kosztem :mrgreen:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

Oliver Hessmann

Opublikowano
Mnie czeka jeszcze raz wszystko dokładnie sprawdzić czujniki są ok została ppompa i sterownik jak znajdę chwilę na początek zobaczę o jakim nr sterownik siedzi :roll:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

Oliver Hessmann