Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zakupiłem ostatnio po wypadku bmw e30 z silnikiem 1.8 is... silnik jest sprawny, skrzynia + wała zaraz za skrzynia też, a ten drugi niestety jest wygięty... Jakie mogę napotkać komplikacje podczas przekładania tego silnika?? Czy dyfer duża głowa z mojej m10 w autmoacie podejdzie pod całośc z is-a??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może b yć problem z walem bo z tego co mi się wydaję bedą troszkę inne długości. Do przerobienia masz wydech i montaż modułu zapłonowego. Ale jak masz całego dawcę to raczej bez większego prblemu ogarniesz temat.
Opublikowano
cały moduł mam i całą instalacje która idzie do skrzynki bezpieczników w moim starym m10... Wydech to nie problem bo lubię spawał itp i będę coś kombinował samemu od podstaw. z tego co zauważyłem to tam są dwa wały jeden idzie od skrzyni i jest połączony z takim drugim dłuższym...?? to który nie będzie pasował??
Opublikowano
Kolega ze skrzynia nic nie kombinuj normalnie wszystko pasuje musisz przelozyć tylko silnik z kompem i wiązką oraz wydechem i tyle roboty jest. Pozdrawiam jak cos pisz na PW
"Rzeczy niemożliwe Od Ręki, Cuda do trzech Dni"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
to możecie mi napisać co dokładnie będzie inne. Kupiłem cały samochód i praktycznie wszytskie rzeczy mam , przełożył bym sam silnik ze skrzynia ale napewno z tego co zauwazyłem to wał jest dłuższy, inne poduszki pod silnikiem i pod skrzynia