Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od parunastu dni mam założony w aucie sekwencyjny gaz (Sirocco). Auto pracuje dobrze, wkręca się na obroty, ma większego "buta" niż na benzynie, a jednak (przeważnie po odstanej nocy) po pierwszym uruchomieniu w ciągu dnia, jak osiągnie temp. 30 C i przełączy z PB na LPG to śmierdzi gazem i to dość mocno. Po chwili przestaje i później już nic nie czuć. Kiedy silnik jest ciepły (ok. 50C) i po niedługich postojach jak przechodzi znowu z PB na LPG to nie śmierdzi. Byłem u gazownika, sprawdził szczelność przewodów, i nic nie wyszło. Wydech mam w 100% szczelny. Poradźcie co sprawdzić jeszcze.

Opublikowano
Ciekawa sprawa. Ja mam sekwencję KME od ok miesiąca i też po ok dwóch tygodniach pojawił się taki sam problem jak u ciebie. Sprawdzanie nic nie dało, ale po kilku dniach samo ustało i jak na razie nic nie czuć. Tylko gaziarze spaprali mi potem regulację i teraz chodzi jak traktor... Pozdrawiam.
Wodzik
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szczególnie, jak jest zimno... taki już jest urok...
Kai
Opublikowano
U mnie było podobnie. Na początku nic nie śmierdziało, dopiero po kilku dniach wszystko się zaczęło. A z dnia na dzień wydaje mi się że jest coraz gorzej. Chyba powystrzelam tych gazowników.
Opublikowano
Ja już nie wiem. U nas w kraju jest jakaś dziwna mentalność "fachowców" (nie tylko gazowników ), że robią lipę a potem wysłuchują zażaleń i znowu mają robotę, bo porawiają to co spaprali. Przecież zdrowiej dla wszystkich byłoby zrobić coś raz i dobrze. Wtedy i klient szczęśliwy i mechanik zadowolony, bo zamiast grzebać z powrotem to samo, można załatwiać nowego klienta, któremu polecono ten warsztat. No ale myślenie strasznie boli...
Wodzik