Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcę kupić nowe buty na lato:

przód ContiSportContact 5 225/40 R18 92 Y

tył ContiSportContact 5P 255/35 R18 94 Y

Czy miał ktoś styczność z tym modelem? Firma dobra, więc opony powinny być dobre...aczkolwiek nie zawsze.

Druga kwestia to model, dowiedziałem się, że ContiSportContact 5P podobno różni się trochę od ContiSportContact 5, tzn. 5P jest przeznaczona do sportowej, agresywnej jazdy. Ja aż tak sportowo i agresywnie nie jeżdżę, nie mniej jednak chciałbym wiedzieć czy te opony można (warto) razem zestawić w samochodzie. oponiarz twierdzi, że oczywiście tak...ale co ma mówić...co ciekawe nie mogę znaleźć rozmiaru Continental 255/35 R18 5 bez P.

Jak ktoś ma doświadczenia albo info to proszę o pomoc

dzięki

Opublikowano
Już się dowiedziałem, 5P to nie to samo co 5, Continental nie produkuje CSC5 o rozmiarze 255/35/18 oraz nie produkuje CSC5P o rozmiarze 225/40/18. Mówiąc krótko jak chcesz zachować fabryczne zestawienie opon 18" w E46 firmy Continental najnowszy model ContiSportContact...to się nie da:) rozwiązaniem jest CSC3 lub inna marka :D