Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

objaw: auto przy jeździe do ok 2000 obr, przy mocniejszym wciśnięciu gazu krztusi się i robi "kangurka". Problem występuje na porządnie nagrzanym silniku. Na biegu jałowym obroty wtedy też co chwilę spadają do ok 500 obr. - jakby coś go na chwilę dławiło. Na wysokich obrotach wszystko jest OK.

auto nie ma sondy lambda (wersja na paliwo ołowiowe) M50B20 bez vanosa. błędów na kompie nie wywala. LPG brak

nowe (lub prawie nowe):

- świece i fajki

- filtr paliwa

- filtr powietrza

- pompa paliwa

- układ dolotowy szczelny

obstawiam czujnik wałka rozrządu. czy słusznie???

pozdrawiam

qba_m

Opublikowano
Witam, ja mialem bardzo podobny problem zajechałem do kumpla na kompa i wykazało czujnik połozenia wału. Spróbuj u mnie pomogło i wszystko sie uspokoilo. pozdrawiam
Opublikowano

Witam

ja sie borykam z tym problemem i juz wiem ze mam do wymiany silniczek krokowy, uszczelkę pod kolektor , pod klawiaturę , i wypadła mi końcówka która wychodzi z silniczka krokowego do do kolektora dokładnie ten plastik dlatego mi sie krztusił i i bierze powietrze mam tak samo na gazie jak i na benzynie