Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jestem w posiadaniu e38 3.0 disel nie mialem z nia zadnych problemow ale od pewnego czsu szarpie autem jadac ze stala predkoscia odczuwalne sa szarpniecia, po zatrzymaniu sie na swiatlach rzuca obrotami i szarpie buda auta, a czasami gasnie ale nie ma problemu z poonownym odpaleniem co to moze byc skrzynia????? czy predzej cos z ukladem paliwowym
Opublikowano
filter paliwa jakies 5tys kmtemu bawie sie juz troche w bmw i takie podastwowe czynnosci jak filtry byly zmieniane po pierwszych objawach szarpania i gasnieci boje sie ze to cos z tym sprzeglem hydrokinetycznym a koszt naprawy we wroclawiu kosztuje ok 6tys :cry2: i dlatego pytam czy mial ktos taki klopocik
Opublikowano

Witam,

Mam taki sam objaw w swoim dieslu - automat.

1. Gdy zaczyna szarpać na D stań i wrzuć P - jeśli nadal szarpie to silnik a nie skrzynia

2. U mnie mechanik stwierdził zacinający sie wtrysk.

Ostatnio robiłem go w grudniu i przez jakiś czas było OK - mimo że rocznik 2000 to na trasie pali ok. 6,8.

Teraz znów zaczyna szarpać i we wtorek odstawiam go do warsztatu.

Może rozwiązaniem byłaby wymiana wszystkich wtrysków, ale to zbyt droga impreza i wolałbym tego uniknąć.

Ciekaw jestem co będzie u Ciebie.

Napisz jak sprawdzisz i rozwiążesz problem

Pozdr. Kuba54

• 4 lata później...