Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio zauważyłem pewien problem, może jestem troszkę przeczulony, ale gdy jadę spokojnie powiedzmy 2,5 tyś obrotów i dodam pełny gaz reaguje po jakiś 2 sekundach w tym czasie auto przymula dopiero później dostaje powoli normalnego kopa i zaczyna przyśpieszać jak należy, rzecz jasna że jest to tylko 318 jednak wolałem zapytać was o opinię czy jest to normalne czy coś jest nie tak.
Opublikowano
Nie dziwne, skoro nagle otwierasz na maxa przepustnice. Silnik dostawal tyle powietrza, a nagle dostaje kilka razy tyle. Generalnie z tego co wiem, nie powinno sie w taki sposob przyspieszac bo obciaza to silnik, no chyba ze masz automat ktoremu niewielka roznice robi jak wcisniesz gaz on i tak przyspiesza tak jak chce.
Opublikowano

ogólnie to żeby uzyskać najlepsze przyśpieszenie to trzeba z wyczuciem dodawać gazu, wciskanie gazu na maksa ma sens tylko jak auto ma już wysokie obroty.

mam jeszcze takie pytanko do kolegi znalazłem twojego posta o elektrycznych szybach czy już poradziłeś sobie z tym problemem bo u mnie jest tak ze szyby otwierają się za jednym przyciśnięciem ale jak chce zamknąć za jednym przyciśnięciem to zamyka się trochę a później słychać jakby coś ja rozłączało i się zatrzymuje.

Opublikowano
Mój problem z szybami rozwiązał się sam... dosłownie :D nie działało a naraz działać zaczęło więc raczej nie jestem w stanie ci nic w tym stopniu doradzić, sprawdzałeś styki czy coś nie rozłancza?