Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem nowym uzytkownikiem forum i mam pytanie co do wskaznika poziomu paliwa w e36 316i z 1998r. Pokazuje co jakis czas rozne poziomy paliwa a czasami spada do rezerwy i pozostaje tak przez jakis czas a potem z powrotem wraca do pewnego poziomu, czy problem lezy bardziej przy plywaku czy raczej styki na zegarach czy moze jeszcze cos innego...dziekuje z gory za pomoc

Marcin

Opublikowano

Plywak to brzmi sensownie, styki też, sprawdz tez przewody pod tylna kanapa ktore ida do czujnikow poziomu paliwa, moga byc przetarte lub w inny sposob uszkodzone.

Najbardziej problem leży w uszkodzonym podzespole :P, wiedzac ze przyczyn moze byc/jest kilka, nie spodziewaj sie ze na forum ktos odpowie dokladnie(chyba ze dobrze strzeli i poda tylko jedna przyczyne i stwierdzi ze to na pewno to :D).

Na koniec usun z tytulu tematu "e36" bo to kazdy tu wie, a na przyszlosc :search: bo taki temat juz sie pojawil

Opublikowano
Nie wiem jak u innych użytkowników ale mi wskazówka paliwa spada nieregularnie tylko co kilka poziomów np jak jest rezerwa to jest podzielona na 4 kawałki i tak zawsze spada, z tym że nie podnosi się z powrotem tak jak u ciebie, tak jak przedmówca napisał posprawdzaj styki
Opublikowano
w baku masz 2 pływaki.Na podstawie tego pokazuje poziom paliwa w zbiorniku. Styk porusza się po kulistej płytce styków .Często bywa że one się wycierają lub potrzebują przeczyszczenia.
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif