Skocz do zawartości

316i Wąż/rurka odmy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem. Mianowicie czasami (rzadko kiedy ale zdarza się) spada mi wąż odmy przy ruszaniu. Problem jest potem z założeniem go bo tam malo co miejsca bez rozkręcania. Co może być przyczyną? Czy juz do wymiany te węże? Może ktoś miał podobny przypadek.

P.S.Silnik zagazowany zwykłym gazem.

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Zmien tytul: viewtopic.php?f=68&t=120678

Dziwne ze waz sie zsuwa, pewnie masz zapchana odme i zsuwa sie pod wplywem cisnienia, najlepiej zdejmij gorna czesc kolektora wykrec odme i ja sprawdz (to powinno pomóc viewtopic.php?f=68&t=120678).

Jezeli z odma jest w porzadku... to zaloz cybanty i tyle w tym temacie, chociaz bez nich przewod powinien scisle sie trzymac.

Opublikowano
Wąż nie powinien spadać, przeczyść najpierw nasadę przed założeniem, może jest w oleju, możliwe też że z upływem lat guma jest już sparciała i nie trzyma, i faktycznie sprawdź też drożność odmy. Jak masz problem z dostaniem węży napisz do mnie na PV, mam kilka zapasowych (używanych) mogę Ci wysłać za free jak pokryjesz koszt przesyłki.
tel. 514.99.46.99