Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Kilka dni temu zorientowalem sie ze nie mam wogole swiatel stopu w moje Z3 99' silnik 2.8 M52TU (ten sam co w 328i e46).

INPA wyplula takie bledy:

http://img20.imageshack.us/img20/1353/bladbrakstopu.jpg

Ten blad brake light switch - mam juz od okolo 1 roku, ale wczesniej stop sie swiecil, zmienilem czujnik stopu przy pedale hamulca na nowy z ASO, i blad dalej byl , a stop dalej sie swiecil. INPA wyswietlala status czujnika stopu ze niby ciagle stop sie swieci (czujnik zwarty non stop) - w rzeczywistosci stop dzialal normalnie.

Mimo wyswietlania bledu "brake light switch" wszystko bylo jednak OK.

Mam jednak dziwne wrazenie ze jak przybyl do tego ten blad 39 plausibilitaet Signal Brake light switch to stop przestal sie zapalac. Ale moge sie mylic.

W kazdym badz razie:

-stop nie dziala ZAWSZE

-INPA wypluwa te 2 bledy

-czujnik stopu przy pedale hamulca nowka z ASO zalozony.

Jakies pomysly ? Musze to naprawic, bo bez stopu za bardzo nie da sie jezdzic. :(

z gory dzieki

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Jednak czujnik przy pedale tym razem padł naprawde.

Orginal z ASO wytrzymał 1.5 roku i ok. 10 tys.km jazdy :shock: .

Teraz kupie zamiennik firmy FACET, bo te orginaly cos chyba trefne sa.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]