Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc planuje kupic 120d 163km 2004r i chcialbym sie dowiedziec jak jest z zywotnoscia silnika??

Samochod jest sprowadzony z niemiec przy 160tysiacach a teraz ma 190tys, wszystko w nim jest ok, zadbany oraz nieiwdac tego przebiegu, czy ten silnik wytrzyma taki przebieg??

Prosze o jakies info.

Opublikowano

Witam,

Temat rzeka :mad2:

Z tego co wiem to nikt z nas tutaj nie wróży z fusów :mrgreen:

Szanse są zawsze że wszystko będzie ok, pamiętaj nigdy nie ufaj sprzedawcy, święte słowa - tam gdzie są pieniądze nie ma zaufania.

Jedź na dobry serwis, zrób konkretny przegląd i wtedy podejmij decyzję...

Powodzenia :cool2:

Opublikowano

BMW słyną z dobrych silników, trwałych o dobrych osiągach. NIestety niezawodnosć to domena lat 90-tych, potem kiedy silniki a zwłaszcza osprzęt jest bardziej skomplikowany pojawiają sie problemy. Jeśli chodzi o sam silnik to raczej byłbym spokojny, choć na naszym forum były chyna juz przypadki, kiedy obróciła sie komus panewka na wale, znam dwa takie przypadki i jeden z peknięciem wału. A wydawałoby się, że w samym silniku nie ma prawa nic sie stać.

Co do osprzętu to jak w każdej innej marce, w zależnosci od sposobu użytkowania, serwisowania: turbiny, koła dwumasowe, wtryski itd.

Sam mam auto z 2006 r z przebiegiem 180kkm i mam zamiar na 100% dobić do 250 kkm a jesli wszystko będzie w porządku to może nawet do 300 kkm.

P.S. Jestem już po wymianie turbiny na nową przy 155 kkm

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv