Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ściągnąłem mapę bmw road europe map high 2011 do navi 16:9 MK4.

No i nie wiem jak ją teraz nagrac, gdyż po wypakowaniu zajmuje ona 7,14 giga. Czy mam tą mapę jakoś odchudzic? A jeśli tak to jak? Po ściągnięciu mam 37 partów i nie wiem co jest w konkretnym parcie więc jeśli odchudzanie polega na usunięciu konkretnego partu to skąd mam wiedziec, który part usunąc by mapa się zmieściła na zwykłej płycie DVD?

A może nagrac tą mapę na płytę dwuwarstwową? Jeśli tak to jak to zrobic (bo zielony jestem w tym temacie)? Czy na laptopie mogę to zrobic i czy czytnik MK4 czyta takie płyty?

Będę wdzięczny za pomoc:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego jak masz 37 partów to musisz tą mapę wypakować aby mieć obraz ISO, nie możesz usunąć żadnego parta, bo tego nie wypakujesz.

Co do samego nagrywania, spróbuj nagrać to na płytę DVD DL - dwuwarstwową, najlepiej programem ImgBurn jak najmniejszą prędkością, co do nagrywania na laptopie to raczej bym Ci polecił na zwykłym stacjonarnym kompie z dobrą nagrywarką DVD, możliwe że nawet Twój notebook tzn. nagrywarka nie nagrywa płyt DL jak jest starszy notebook.

Nie wiem jak nawigacja MK4, bo nie jestem aż tak w temacie czy czytnik czyta DL, niech ktoś mnie poprawi jak wie lepiej, ja mam navi professional CCC i beż żadnego problemu czyta DL

Opublikowano
Wywal dodatkowe języki i po sprawie, wtedy wejdzie na zwykłą płytę DVD. Z płytami DL generalnie jest kicha, bo nawet przy wolnym nagrywaniu czytnik ma problemy z odczytem. Robiąc jakiś czas temu swoją wyjarałem chyba 5 różnych wersji DL i żadna nie poszła.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.