Skocz do zawartości

Bmw E36 316i ~ Coś stuka w kole !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam , mam problem mianowicie podczas jazdy po dziurach coś stuka w lewym tylnim kole , na prostej drodze elegancko nic nie stuka ktos wie co to moze dokładnie byc ??

ja mysle że to może sworzen sie wyrobil ale nie jestem pewien.

Edytowane przez Beta50
Opublikowano
Dokładnie to może być wszystko.W pierwszej kolejności sprawdził bym wahacze w jakim są stanie.Amory jak są wytrzepane też mogą pukać.Obstawiał bym tuleje wahacza która jest w progu.Ogólnie sprawdz zawieszenie od spodu ponaginaj brechom.I bedziesz wszystko wiedział.Bo tak to można tylko zgadywać :wink:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
rozkręcając tylnie koła zauważyłem ze jest pęknięty kawał sprężyny to może być przyczyna stuków w kole ? ( 1 zwój na dole sprężyny)
Opublikowano
wymieniłem sprężynę przejechałem się i dalej cos stukało dziś wziełem rozkreciłem amortyzator i sie okazało ze poduszka cała rozgiełdana jest i ta tulekja (metalowa w niej wogule sie nie trzyma poduszki . Jutro jade po nowa i miejmy nadzieje ze bedzie juz po kłopocie