Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Poroblem zaczal sie kiedy w mojej 316 M40 zanikło zasilanie pompy paliwa,wiec sprawdzilem przekazniki okazalo sie ze sa sprawne,bezpieczniki równiez wiec udalem sie do elektromechanika on sprawdzajac przewody stwierdzil ze komputer nie wysyla masy na jeden z przekazników od pompy paliwa rzeczywiscie kiedy podpiol przewód masy bezposrednio do przekaznika pompka zaczela pracowac instalacja jest sprawna czy wiec jak kupie taki sam sterownik z takim samym nr bedzie ok??prosze o pomoc.pozdrawiam
Opublikowano
Tak jak założysz taki z tymi samymi numerami to będzie działać bez żadnych dodatkowych czynności. Pod warunkiem że faktycznie to wina kompa :)
BMW forever!!!
Opublikowano
Dzieki za radę własnie zamówiłem nowy sterownik z takimi samymi nr.z takiego samego modelu zobaczymy co bedzie.Bo od tamtego momentu jak zasilanie od pompy mi siadlo silnik nie pracuje tak jak powinien ,nie moge go ustawic na wolnych obrotach raz przyspiesza a raz spadają obroty ale podczas jazdy silnik ciagnie normalnie mysle ze to wina sterownika bo to sie stalo z dnia na dzien w tym samym momęcie.Sprawdzilem szczelnosc na przepustnicy kolektorze jest ok krokówkę przeczyscilem zobaczę co bedzie jak wymienie komp.Pozdrawiam wszystkich hej