Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , zakładam ten temat by dowiedzieć się jak zrobić manual do silnika m70 V12 mając do dyspozycję skrzynię od m30b35 , chciałbym żeby każdy kto wiedział jak to sie robi podzielił się cenną wskazówką, przeglądałem wszystkie tematy ale nie ma nic konkretnego , skrzynię od m30 i m70 już mam ,teraz jescze tylko zamach, sprzęgło,? jak ktoś już to robił prosze sie podzielić informacjami , i jak sprawa wyglada z elektroniką. pozdrawiam
Opublikowano

Kolego gdyby dało się wstawić skrzynię od M30B35 do V12stki to uwierz mi że połowa V12 już by miała manuale ;D

najlepiej znaleźć skrzynię od 850i bo te wychodziły na manualu..

przeróbki ? jak to się mówi "nie ma rzeczy nie możliwych"... jakiś czas temu doszły mnie słuchy że można to zrobić na skrzyni od ix czyli wersji 4x4 np z 5tki... ale koszty samej przeróbki sięgają 6tyś zł...

Opublikowano
wiem ,ze ktos juz robil tą przeróbkę ,tylko jak to wygląda? o skrzyni od e31 nie ma mowy za droga i nie do wyszukania, slyszalem ze mozna jescze m60 dopasowac
Opublikowano
za jakiś czas będe wszystko wiedział bo znajomy wkłada V12 z manualem do E30 ;D ale narazie to jest u niego temat tabu, ma nią wyjechać na wakacje i wszystko będzie jasne
Opublikowano
za jakiś czas będe wszystko wiedział bo znajomy wkłada V12 z manualem do E30 ;D ale narazie to jest u niego temat tabu, ma nią wyjechać na wakacje i wszystko będzie jasne

a jaką skrzynię bedzie dopasowywał wiesz?

Opublikowano
Podobno trzeba przespawać dzwon od skrzyni m70 do skrzyni od m30, a sprzęgło było chyba od M5. Był taki projekt albo nawet dwa w poznaniu, i oni podobno tak własnie robili. Poszukaj na bmw klub poznań.