Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z pod kola zamachowego klimy,na którym jest pasek napędzający całą sprężarkę zaczął wydobywać się dym było słychać przy tym zgrzytanie jak by się łożysko zacierało albo sprzęgło no i zapach był nie do końca spalenizny a prędzej jak zatartego sprzęgła .Przed ta tragedią auto na jałowym biegu gasło jak by miało za niskie obroty, po wyłączeniu klimy obroty wchodziły na swoja normalna prace i nie skakały po całym zegarze, mimo nie równej pracy klima działała bardzo wydajnie chłodziła bardzo dobrze nic nie zapowiadało na taka tragedii tylko spadek obrotów silnika moje pytanie. łożysko sprzęgło czy sprężarka padła przyznam się ze kupiłem auto i klimy nie serwisowałem wymieniłem tylko filtr pyłkowy (kabinowy) no i został wymieniony pasek przy zakupie auta. Teraz jak mam zapalić auto przekręcam stacyjkę i zapala się panel klimy,klimę wyłączam i odpalam silnik i pasek na klimatyzacji się obraca bez oporów jak by było wysprzedawane porostu kompresor nie jest włączony mam przeczucie ze to jednak ze to łożysko lub sprężarka auto ma przejechane 123000km i serwisowane w aso a tu taka lipa help jestem z dolnego śląska okolice Wałbrzycha jakiś serwis ktoś zna nie naciągaczy...pozdrawiam
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
długo mnie tu nie było odpowiedz takie obiawy to padająca sprężarka w koncu zdechła jak bym wiedział i pojechał wcześniej do mechanika było by spoko i działała by do dzisiaj wymiana czyszczę nie układu i zawory nabicie i tak dalej 1000 do 1300 zł