Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z wzmacniaczem w e39 !! Mianowicie Kupiłem wzmacniacz ale okazało sie ze w radiu nie ma wyjścia na cincze :( Ktoś kiedyś mi powiedział ze wyjścia na wzmacniacz i na zmieniarke sa gdzies w bagarzniku ale nie moge znalesc zadnych kabli !! Może ktoś ma jakis schemat tego czy cos!!
Opublikowano
Niestety mnie czeka to samo ale też nie wiem dokładnie jak to jest u nas w kombi. Ostatnio zacząłem rozbierać podszybie w boczku bagażnika pod anteną zamontowaną w szybie ale tam nic nie znalazłem lub za krótko szukałem. Natomiast więcej tego typu drobiazgów (bezpieczniki, kosteczki, przewodziki) zamontowanych jest w boczku po drugiej stronie bagażnika nad akumulatorem. I tam właśnie może być coś czego szukasz. :?:
Opublikowano

W oryginalnych radiach BMW nie ma wyjść na chincze. Oryginalne wzmacniacze BMW obsługują wyjścia głośnikowe radia ...

Kabel do zmieniarki jest poprowadzony w zaklezności od zastosowanego radia i rocznika. Nie były montowane przy radiach typu "Reverse" niezależnie od rocznika oraz nie były też montowane do roczników ok. 98-99 we wszystkich typach radyjek.

Wszystkie kable do audio są po lewej stronie, a wersji kombi z nawigacją, dodatkowo między kołem zapasowym, a tylnym fotelem.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Kolego z Lewej strony?? ale możesz określić mniej więcej gdzie?? Bo ja zawsze rozbieralem prawa strone ( prawe podszybie) a z lewej stronki nie szukałem!! I możesz mi opisać jak te kable mogą wyglądać ( jakis kolor)
Opublikowano

Jeżeli w ogóle masz wzmacniacz audio (nie wszystke modele posiadają), to jest on po lewej stronie bagażnika - pod boczkiem (tak samo tam się instaluje zmieniarkę).

Wtyczki do zmieniarki są czarne - jedna 6pinowa, druga malutka 3pinowa.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)