Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od czasu do czasu gwiżdże mi z nawiewów, jak dmucha na 3 kreski to minimalnie jak wejdzie na 4 to już dosyć głośno.

Strasznie mnie to irytuje. Gdzie szukać przyczyny?

Opublikowano

Dzisiaj i u mnie ostro zaczęło grać, zirytowało mnie na tyle że dobrałem się do tego wiatraka i przesmarowałem mu tulejki. Robiłem to też jakies 1,5 miesiaca temu ale wtedy psiknałem tam smarem silikonowym w sprayu i to tylko na jedno lozysko. Jednak ten smar w sprayu ma konzystencje zblizona do wd-40 wiec nie pomoglo to na dlugo. Dzisiaj dostałem sie do obydwu łozysk i użyłem już smaru z tubki o dużo wiekszej gęstości niż poprzednio. Zobaczymy na ile to pomoże. Jeśli za miesiąc znowu zacznie mi piszczeć to już kupie nowy wiatrak. Samemu można go wymienić w 15 minut.

Ciekaw jestem czy osoby które też to robiły u siebie też miały oś obrotu tego wiatraka całą pokrytą rdzą?

Przy pierwszej rozbiórce zrobiłem kilka fotek, w chwili wolnego czasu postaram sie jakoś je opisać i wrzucic na forum. Kierowałem się tą poradą http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=464807&highlight=blower