Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przymierzam sie (juz bardziej konkretnie :) do zamowienia 318d i caly czas po glowie chodzi mi webasto ( z uwagi na planowany tryb uzytkowania auta). Zasieg pilota to niby 150m (wedlug pracownika salonu) ale nie jest pewny czy ja z 14 pietra z biura bede w stanie tym operowac. Pytanie czy to ma znaczenie? Czy moze szyba w biurowcu moze bycz czyms pokryta i bedzie blokowac sygnal? Ma ktos doswiadczenia a moze bylby w stanie zrobic maly test w tym tygodniu w Wawie (prosba o info na priv). W salonie nie maja (ponoc nikt w Polsce nie zamawia) i nie ma jak tego sprawdzic. A jak wydam 5 tys a i tak bede musial zlazic do auta zeby to wlaczac to szlak mnie trafi :evil:

Dzieki i pozdrawiam,

Przemek

Ps.

Mialem brac radio professional a sprzedawca mowi ze rozni sie tylko wyswietlaczem a jak chce miec roznice w dzwieku to zamiast 800 zl na professional potrzeba 2500 na hifi. Czyli lepiej business i hifi?

Opublikowano

Ja posiadam Webasto, ale szczerze ani razy go nie używałem:)

Jeżeli chodzi o możliwość włączenia go z biura, obawiam się, że jeżeli budynek znajduje się w centrum Wwa, nie zadziała, zbyt duże nasilenie fal radiowych.

Często jest problem z włączeniem alarmu stojąc przy aucie, a co dopiero przez grubą szybę z 14 piętra.

Jeżeli chodzi o nagłośnienie, trudno powiedzieć jakie masz wymagania, ale to powinieneś sprawdzić sobie w salonie, odsłuchując na żywo muzykę w różnych wariantach nagłośnienie auta. Ja posiadam Logic 7 i nie narzekam:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A czy webasto nie ma funkcji włączania się na określoną godzinę ustawianą w komputerze? Przecież możesz założyć kiedy wychodzisz z biura a Webasto włączy się nieco wcześniej i przez (chyba godzinę) pogrzeje auto....

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
A czy webasto nie ma funkcji włączania się na określoną godzinę ustawianą w komputerze? Przecież możesz założyć kiedy wychodzisz z biura a Webasto włączy się nieco wcześniej i przez (chyba godzinę) pogrzeje auto....

Hehe zalozyc moge ale rzadko to zalozenie sie sprawdza :)

Opublikowano
Ja posiadam Webasto, ale szczerze ani razy go nie używałem:)

Jeżeli chodzi o możliwość włączenia go z biura, obawiam się, że jeżeli budynek znajduje się w centrum Wwa, nie zadziała, zbyt duże nasilenie fal radiowych.

Często jest problem z włączeniem alarmu stojąc przy aucie, a co dopiero przez grubą szybę z 14 piętra.

Jeżeli chodzi o nagłośnienie, trudno powiedzieć jakie masz wymagania, ale to powinieneś sprawdzić sobie w salonie, odsłuchując na żywo muzykę w różnych wariantach nagłośnienie auta. Ja posiadam Logic 7 i nie narzekam:)

poszedl priv

Opublikowano

Ps.

Mialem brac radio professional a sprzedawca mowi ze rozni sie tylko wyswietlaczem a jak chce miec roznice w dzwieku to zamiast 800 zl na professional potrzeba 2500 na hifi. Czyli lepiej business i hifi?

Taa, a ludzie różnią się tylko twarzami :mrgreen: Powiedz mu żeby pierwsze się doedukował a później prubował sprzedawać samochody.

Przedewszystkim Radio Professional ma wbudowany wzmacniacz którego w Business brak...

Ja osobiście zrobiłbym tak - wzioł bym iDrive z seryjnymi głośnikami.

Jeżeli nie jesteś w stanie tyle dopłacić to musisz sam stwierdziń czy wystarczy Ci Professional czy też Businesz +HiFi. Niech skombinują Ci samochód z dwoma różnymi systemami audio dla porównania, w całej Polsce jest pełno różnych konfiguracji - jak będą chcieli napewno dadzą radę.

To samo z Webasto, niech się ruszą a nie gadają że nie ma...

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Ps.

Taa, a ludzie różnią się tylko twarzami :mrgreen: Powiedz mu żeby pierwsze się doedukował a później prubował sprzedawać samochody.

Przedewszystkim Radio Professional ma wbudowany wzmacniacz którego w Business brak...

Ja osobiście zrobiłbym tak - wzioł bym iDrive z seryjnymi głośnikami.

Jeżeli nie jesteś w stanie tyle dopłacić to musisz sam stwierdziń czy wystarczy Ci Professional czy też Businesz +HiFi. Niech skombinują Ci samochód z dwoma różnymi systemami audio dla porównania, w całej Polsce jest pełno różnych konfiguracji - jak będą chcieli napewno dadzą radę.

To samo z Webasto, niech się ruszą a nie gadają że nie ma...

idrive to rozumiem cała nawigacja za 11 tys? jezeli tak to niestety nie jestem :( no ale z tym brakiem informacji o wzmacniaczu faktycznie wpadka. ROzumiem ze na standardowych glosnikach slyszac roznice z uwagi na ten wzmacniacz?

Co do porownan to chyba bede musial pojezdzic po innych salonach. Niestety mam troche komunistyczny uklad - leasing pracowniczy osblugiwany przez jednego dealera i jak powiedza ze nie maja to jedynie moge zagrozic ze pojde do... volvo :) ale tam nie chce isc :)

Opublikowano

Nie musisz iść do innego salonu, a oni pewnie nie wiedzą że możesz kupić tylko u nich. Zapytaj czy sprowadzą auto czy masz z tym dzwonić do kierownika salonu czy pomogą CI kupić auto?

Tak mam na myśli całą Nawigację. A może zamiast Webasto + hifi lepiej wziąść iDrive :wink:

Do sprzedania:

Opublikowano
Nie musisz iść do innego salonu, a oni pewnie nie wiedzą że możesz kupić tylko u nich. Zapytaj czy sprowadzą auto czy masz z tym dzwonić do kierownika salonu czy pomogą CI kupić auto?

Tak mam na myśli całą Nawigację. A może zamiast Webasto + hifi lepiej wziąść iDrive :wink:

Wiedzą wiedzą :) taki układ, dali dobry rabat :) w innym watku pisalem tez ze mam limit na wyposazenie wg cennika 13 tys wiec szału nie ma i jakbym wzial idrive to na waciki by tylko zostalo:). Wezme zatem polski pakiet (alu + ksenony) kierownice M, serwottronick, moze bloototh jak starczy, lepsze audio i moze webasto. Musze chyba jeszcze postudiowac te watki z wyposazeniem :mad2:

Opublikowano
Ok. Więc sprawa jest jasna :wink: Mimo wszystko zapytał bym ich czy są w stanie sprowadzić testowy egzemplarz który Cię interesuje, czy też masz z tym pytaniem udać się do BMW Polska :roll:

Do sprzedania:

Opublikowano

Skoro pracownik ASO nie jest pewien jaki zasieg ma pilot od webasto to zasugeruj mu zeby sprawdzil w instrukcji - jest oddzielna do ogrzewan postojowych.

Nie jestem pewien jakie typy pilotow teraz montuja ale jesli jest to telestart T90/T100 to zasieg tego pilota na otwartej przestrzeni jest do 1000m. W gestym blokowisku lub pomieszczeniach zamknietych zasieg na pewno bedzie mniejszy. W moim przypadku pilot (T90) wysylal sygnal z okolo 300m ale antena u mnie jest schowana a nie przyklejona do szyby. Wydaje mi sie ze nie powinno byc problemu z 14 pietra pod warunkiem ze samochod nie bedzie gdzies schowany w parkingu podziemnym, ale z drugiej strony tam nie powinno sie wlaczac webasta.

Jesli jednak obawiasz sie o zasieg to moze pomysl o thermo call - chociaz cena pewnie bedzie duzo wyzsza.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A tak przy okazji zapytam- skąd właściciel auta wie, że wysyłając sygnał do webasto z pilota, system zadziała? Jest jakaś dioda potwierdzająca na pilocie?

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Tak, w tych nowszych pilotach (T91, T100) w momecie zalaczenia dioda swieci dluzej jesli syganl zostanie odebrany lub szybko mrugnie chyba 3 razy jesli nie. Dodatkowo jesli webasto zostanie uruchomione to przez czas pracy webasta dioda pulsacyjnie mruga. Webasto mozna w kazdej chwili wylaczyc pilotem lub wylaczy sie samo po czasie zakodowanym w pilocie. Czas mozna zakodowac od 10min do 2h w odstepach 10 minutowych.
Opublikowano

w propos radia takie dostalem opisy i widze tylko roznice w wyswietlaczu :roll:

Radio BMW Business CD, radio with 'stereo speaker system' and 4x25 W output power, VHF/MW reception, 6 programmable

memory buttons, traffic announcements (TP), Radio Data System (RDS), automatic volume control, integrated bass/treble/fader/

balance control, forward/reverse, title search, scan and random functions, MP3-compatible CD drive. Single tuner, one-line display

with clock readout, aerial diversity by additional aerial in the rear window, radio operating knob with decorative ring Chrome Pearl

Grey

opis radia professional mam w formie screenu nie wiem jak tu wstawic ale moc jest taka sama 4X25W