Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewnien problem , dzisiaj wyskoczyła mi w BMW dziwna kontrolka, nie mam jej w instrukcji i nie moge nigdzie znaleźć co oznacza. Wyskoczyła mi po tym jak bylem dzis sprawdzac w serwisie z akumulatorami, swój akumulator. Sprawdzałem ponieważ w serwisie BMW BAWARIA KATOWICE powiedzieli mi że mam gdzieś w aucie przebicie, nie chciałem tam żeby mi robili ponieważ biorą za drogo i byłem akurat szukać jakiegoś elektryka. Po sprawdzeniu akumulatora, oczywiście wszystko mi sie zresetowało zegar, data itp, ale wyskoczyla dziwna kontrola.

Kontrolka zapala sie przy właczaniu silnika i potem znika, i gdy wyłączam auto też sie pokazuje, świeci się na żółto, jest to:

litera "A", nad nią unosi się półokrągła strzałka zwrócona w prawą strone, a obok widnieje wykrzyknik.

PROSZE O POMOC PONIEWAŻ NIE MOGE ZNALEŹĆ NIGDZIE O CO CHODZI

Opublikowano
Jest to kontrolka systemu autostart, jak masz słaby akumulator to ten system nie działa ( nie wyłączy silnika) ponieważ system monitoruje poziom naładowania akumulatora i „stwierdził”, że jest zasłabły aby np. kilka minut stać na czerwonym z wyłączonym silnikiem, z włączonymi światłami, radiem itp. i później bezproblemowo odpalić samochód.